Publicaties
Open Menu

Op deze website maakt u kennis met het werk van enthousiaste vrijwilligers, die zich bezig houden met het verzamelen en catalogiseren van historische foto’s, films, documenten, plattegronden etc., het verzorgen van lezingen, het organiseren van excursies en tentoonstellingen. De Kring geeft drie keer per jaar het Bussums Historisch Tijdschrift uit, publiceert boeken of werkt daar aan mee. In het Bussums Nieuws heeft de Kring een vaste wekelijkse geschiedenisrubriek. Voor specifieke informatie vindt u op deze website zoekfuncties voor ons digitale HKB archief en voor artikelen op de website.
De HKB is gevestigd in de rechtervleugel van station Naarden Bussum. Hier bevindt zich ook het documentatiecentrum. Helaas is dit voorlopig nog voor het publiek gesloten, maar een individuele afspraak maken is wel mogelijk. Vragen via email worden als altijd beantwoord. Zie Contact

Actueel

Jaarvergadering 2020

Als er niets tussenkomt wordt op 18 november eindelijk de Algemene Ledenvergadering van de Historische Kring Bussum gehouden. Hoe die er precies uit komt te zien staat nog niet vast, als gevolg van de coronamaatregelen. In de kerkzaal van de Wilhelminakerk zijn op dit moment geen bijeenkomsten van meer dan dertig mensen toegestaan. Het bestuur heeft de leden daarom schriftelijk verzocht zich uiterlijk 6 november voor deelname aan te melden, per post (Stationsweg 3 1404 AN Bussum) of per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Als er meer dan dertig belangstellenden zijn – of meer dan het op 18 november toegestane maximum - zal moeten worden besloten tot een digitale vergadering, waarschijnlijk via ZOOM. De leden wordt ook gevraagd hun naam, lidnummer en email-adres op te geven en of ze eventueel aan een digitale vergadering willen deelnemen. Kort na 6 november komt er een bevestiging, en afhankelijk van het aantal belangstellenden is dan al besloten tot een fysieke of een digitale vergadering. Eventuele deelname via ZOOM is alleen mogelijk voor mensen die per email bereikbaar zijn. Meer over de vergadering staat in het laatste KRINGNIEUWS. De jaarstukken voor de ALV zijn HIER te vinden en en de agenda volgt hieronder:

Lees meer...

Foto van de maand

Oktober 2020

Deze kleurenfoto  lijkt van recente datum,  toch hebben de kenners binnen de HKB géén idee, waar ze deze villa in Bussum moeten lokaliseren. 
Heeft u wel een idee, een aanknopingspunt,  of weet u zelfs wat de locatie is, geef dat dan graag door aan ons.

 

Over de foto van de maand september kan nog gezegd worden dat de fraaie torentjes de tand des tijds niet doorstaan hebben. 

En over de foto van augustus is een suggestie gemeld dat die fraaie villa aan de Landstraat gestaan kan hebben, ter hoogte van de nrs. 73, 75, 77, 79 ... !? Wij horen graag uw reactie.