Skip to main content

Contactblad van de Historische Kring Bussum,  jaargang 3, nummer 1 (oktober 1986) pag 28


71-jarige Bussumse verschijnt met gedichtenbundel

Klik hier voor de PDF versie van dit artikel

Van Bea Braam (geb. 27-7-1915 te Naarden, verschenen in het  Contactblad Jrg 1 nr 3  reeds één prozabijdrage en 2 gedichten.
Ook Gooise verhalen nam bijdragen van haar op.
Willern Brandt plaatste indertijd al gedichten van haar in 'zijn' Bussumsche Courant.
Op 27 september jl. verscheen een dichtbundeltje (dat in zeer beperkte oplage in 1984 voor intimi verschenen was).

Gooi- en Eemlander 27-9-1986:

(Van onze medewerkster Tamira Scheerder 

BUSSUM - ,,Als kind las ik al drie boeken per week. Boeken zijn altijd mijn grootste vrienden geweest", aldus Bea Braam. Deze week verscheen van de 71-jaige Bussumse de gedichtenbundel 'Een handvol bloemen', een autobiografische bundel waarin ondermeer de oorlog ter sprake komt. Rond 1940 begon mevrouw Braam met het schrijven van gedichten. Daarnaast werd er druk over en weer gecorrespondeerd met mensen die zich bezig hielden met literatuur. Haar gedichten zijn nooit eerder in bundel uitgegeven. Wel werden er in de verzameling Gooise Verhalen, die in het najaar verscheen, twee bijdragen van haar opgenomen.

Mevrouw Braam: ,,Ik houd er niet van om met mijn werk te leuren. Ik schrijf puur voor mezelf. Toevallig werd ik door de uitgever benaderd. Ik vind het leuk dat er aandacht aan wordt besteed, maar ik zou er zelf nooit opkomen".

Marcus van der Heide is de uitgever van de gedichtenbundel. Hij leerde Bea Braam kennen via de Historische Kring Bussum.
Van der Heide: ,,De gedichtenbundel is in een oplage van 70 verschenen en niet bedoeld voor de handel. Ik verwacht ook niet dat er een herdruk zal komen. We hebben her en der in Bussum wat boekjes verspreid. Ze liggen onder andere in de boekhandels ter inzage. Ze kunnen daar worden besteld of bij de auteur zelf voor de prijs van zes gulden". 
Bea Braam woont aan de Nieuwe Brink 39.