Skip to main content

Bensdorp

Als jongen won ik een prijs van de Firma Bensdorp, een bekende chocoladefabriek in Bussum. Regelmatig was in het dorp de aanwezigheid van de fabriek te ruiken. Een voor mij heerlijke chocoladegeur daalde dan neer op de Bussumse dreven.

Om hun nieuwe, luchtige reep te introduceren en te promoten had de producent Bensdorp, 'Bros repen' verstrekt aan de Lagere scholen.  Aan deze gulle actie was ook nog een extra een prijs verbonden.Men had met onzichtbare inkt op enkele wikkels geschreven, dat de gelukkige vinder of ontdekker 100 Nieuwe Brosrepen zou winnen ! Ik bleek een van de gelukkige winnaars ( ! ), maar bij het toetsen of er iets op de wikkel van de reep geschreven was, moest men een kaars of een heet voorwerp gebruiken om de tekst leesbaar te krijgen. Eén van mijn zusjes hielp mij daarbij, maar door de opwinding -ik zag de verborgen tekst op de wikkel- raakte ik met de papieren wikkel de kaars die mijn zusje vasthield en de wikkel vatte vlam ! Een deel van de tekst viel zo weg, maar omdat de andere prijswinnaars zich bij Bensdorp meldden werd wel duidelijk dat ook ìk met een doos van 100 Brosrepen kon vertrekken. Wat was ik blij met het sportieve gebaar van Bensdorp: over die deels verbrande wikkel deed men niet moeilijk.

Als weer een uitslag van de Postcodeloterij wordt bekend gemaakt denk ik nog altijd terug aan het moment dat ik echt iets won! Helaas heeft de Postcodeloterij dat moment mij nog niet kunnen brengen; dus blijf ik achter met de prettige nasmaak van de vele brosrepen, die ik overigens natuurlijk ruiterlijk met mijn familieleden deelde. Bensdorp bedankt !