Skip to main content

Jumbo-album Bussumse geschiedenis

20 januari 2022

Donderdag 20 januari heeft burgemeester Han ter Heegde een bijzonder album in ontvangst genomen. Het is het resultaat van een initiatief van de nieuwe Jumbo-winkel aan het Julianaplein. Een werkgroep van de Historische Kring Bussum heeft dit plakplaatjes-album samengesteld. Klanten kunnen deze plaatjes bij hun boodschappen sparen.

Het album bestaat uit 22 korte teksten met in totaal 176 plaatjes en beslaat tweehonderd jaar Bussumse geschiedenis. Om alle klanten in staat te stellen het album vol te plakken zal t.z.t een ruilbeurs worden georganiseerd. 

De meeste plaatjes zijn afkomstig uit de database van de HKB. Jumbo heeft dit soort geschiedenis-albums met veel succes ook in andere plaatsen gerealiseerd. De Historische Kring Bussum hoopt dat ook het Bussumse Jumbo-album goed wordt ontvangen en dat bij nog meer plaatsgenoten interesse voor de dorpshistorie wordt gewekt. Deze vorm van klantenbinding bestaat in Nederland al meer dan honderd jaar. In 1903 verscheen het eerste album van koekjesfabrikant Verkade. Dat bleek een gouden greep.