Actuele berichten
Open Menu

Niet alleen villa Eikenhof (de 'Van Gogh-villa') aan de Regentesselaan heeft een monumentenstatus gekregen, ook Huizerweg 54. Bij oudere Bussumers is het pand bekend als de Huishoudschool. Het was ook jarenlang de thuisbasis van de Historische Kring Bussum. Nu is hier het Hearthouse-centrum gevestigd met allerhande therapiƫn, coachingstrajecten en workshops.
De 'Van Goghvilla' aan de Regentesselaan in Bussum heeft  eveneens de monumentenstatus, De villa is gebouwd in opdracht van Jo Bonger die getrouwd was met Theo, de broer van de schilder Vincent.

Zowel Vincent als zijn broer Theo stierven in 1891. Weduwe Jo van Gogh-Bonger hertrouwde met Johan Cohen Gosschalk. Jo verhuisde in 1891 naar de Koningslaan in Bussum, waar zij begon met het verkopen van tekeningen en schilderijen van haar overleden zwager Vincent. In 1901 lieten Jo en Johan samen de villa aan de Regentesselaan bouwen, waar ze doorging met de verkoop van de schilderijen en het organiseren van verkooptentoonstellingen. De villa is ontworpen door Willem Bauer die nauwe banden had met de Walden-kolonie in Bussum. Lees HIER meer