Fiets- en Wandelroutes
Open Menu

Spiegel-Zuid
Deze route voert door het zuidelijk deel van het Spiegel en start en eindigt  bij Bensdorp op de Herenstraat 51. Kijk tijdens de wandeling vooral veel om u heen, ook omhoog en om hoekjes. Er is namelijk nog veel meer te zien dan alleen de informatie die staat beschreven op de routebeschrijving. De wandeling telt ongeveer 7.000 stappen en, afhankelijk van uw wandeltempo en de tijd die u besteedt aan lezen en rondkijken, neemt het ongeveer 2 uur in beslag. 

Klik HIER voor de routebeschrijving

Amsterdamse zomervilla’s in winkelhart

Deze wandeling is tot stand gekomen naar aanleiding van het thema ("Op de kaart") van de Landelijke Open Monumentendag 2009. Op deze routebeschrijving vindt u antieke prentbriefkaarten en beschrijvingen. U ontdekt ook de naamgeving van de Nassaulaan, Vlietlaan, Eslaan en Veerstraat.

Download HIER  de uitgebreide routebeschrijving.  Voor alleen de tekst van de route klik HIER

De wandelroute loopt door Park het Mouwtje met Bilderdijk plantsoen en het Bredius kwartier. De route voert langs tientallen bomen, struiken en planten die met kennis van zaken beschreven zijn. De wandeling kan gemakkelijk ingekort of onderbroken worden en kan op diverse plaatsen op de route begonnen of beëindigd worden. 

De gedenkroute "75 jaar Vrijheid" gaat door Bussum, Naarden, Muiderberg en Muiden langs twintig plaatsen die te maken hebben met gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Bij alle plaatsen op de route staan bordjes met een korte tekst en een QR-code die met een mobiele telefoon kan worden gescand

Deze wandelroute is ontwikkeld voor de Open Monumentendag 2015 dat als thema had ‘Kunst en Ambacht’.
De OMD-commissie van de Historische Kring Bussum was er gauw uit: waar gaan kunst en ambacht nu beter en indringender samen dan in glas-in-lood? Bovendien is glas-in-lood overvloedig aanwezig in ons dorp.

Klik HIER voor de route

 

 

Deze routes zijn overgenomen uit het boek "100 Jaar Walden", een uitgave van de Vereniging Vrienden van het Spiegel. Het startpunt van de wandeling en de fietstocht is het station Naarden-Bussum.
Wandeling: duur 1,5 tot 2 uur.
Fietsroute: duur 1,5 tot 2 uur

Klik HIER om de routes te downloaden

Twee wandelroutes. De een gaat  van station Naarden-Bussum naar station Bussum-Zuid (rode route circa 3,5 km) en via een andere route weer terug van Bussum-Zuid naar Naarden-Bussum (blauw route circa 2,5 km).

 Klik HIER voor de route

 

Deze fietsroute gaat langs en door zanderijen met verschillende historische achtergronden.
Gedeelten van de fietstocht volgen de Erfgooiersroute en Gooilustroute. De route is ca. 37 km lang.

Klik HIER voor de route

Bussum, Naarden, Muiderberg en Muiden vormen vanaf 2016 de gemeente Gooise Meren. Deze fietstocht, die ook gewandeld kan worden, leidt in Gooise Meren langs plaatsen met een geschiedenis. Van Middeleeuwen (Muiderslot) tot 21e eeuw (station Naarden-Bussum).

Klik HIER om de route te downloaden

 

 

 

Deze fietstocht gaat langs de route zoals die ooit, vanaf de jaren 80 van de 19e eeuw tot na de Tweede Wereldoorlog (1882 t/m 1947) werd gereden door de Gooische (stoom) tram. De totale afstand van de route is 25 km.

Download HIER de route