Skip to main content
Bussums Historisch Tijdschrift, jaargang 38, nummer 2 (september 2022), pag 45

Bussum in boeken

Klaas van Oosterom

Klik hier voor de PDF versie van dit artikel
De afbeeldingen zijn aanklikbaar voor vergroting 

In deze rubriek bespreekt Klaas van Oosterom eerder verschenen boeken die bij de artikelen in dit nummer passen. De boeken zijn op het documentatiecentrum van de HKB in te zien en ook te koop via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

          

Als je je goed wilt informeren over de geschiedenis van Bussum, dan is de driedelige serie Buitengewoon Bussum geschreven door Paul Schneiders en verschenen tussen 2005 en 2009, de beste keus.

      

 

 Daarnaast verschenen er in jubileumjaren ook boeken oevr de historie van Bussm. Zo verscheen Bye bye Bussum, een kroniek van 200 jaar gemeente Bussum. De samensteller Nol Verhagen beschrijft in 40 geillustreerde schetsen gebeurtenissen en ontwikkelingen in het dorp dat sinds 2016 tot de gemeente Gooise Meren behoort. 

      

 

       

 

Bij het 175-jarig bestaan van de gemeente in 1992 verzorgde de Historische Kring Bussum het boek In Bussum kan alles .... met geillustreerde verhalen van 12 auteurs.

 

In 1967 verscheen de pocket 150 jaar Bussum met 100 foto's van vroeger en nu (d.w.z. 1967). Het boekje begint met een herdruk (enigszins bewerkt) van Geschiedenis van een honderdjarige. Dat herdenkingsboekje van A.N.J. Fabous uit 1917 was het eertse boek over de geschiedenis van Bussum.