Skip to main content

Contactblad Historische Kring Bussum 8/3 (december 1992) pag 135

Contactblad van de Historische Kring Bussum,  jaargang 8, nummer 3 (december 1992) pag. 135

Bejaardencentrum Antoniushove 25 jaar

Joke Vos

Klik hier voor de PDF versie van dit artikel 
De afbeelding is aanklikbaar voor vergroting

 

Tijdens de feestweek, waarin gevierd werd dat Antoniushove 25 jaar bestaat, was de Historische Kring Bussum uitgenodigd om op 21 oktober 1992 aanwezig te zijn.
Wij mochten de bibliotheek gebruiken; die grensde direkt aan de feestzaal, dus een mooiere plek konden wij ons niet wensen.

Maar wat neem je mee zo'n dag? We kozen ervoor om veel foto-albums mee te nemen, omdat dat de mensen aanspreekt. Verder werden ook schilderijen en enkele voorwerpen met afbeeldingen van Bussum ingepakt. 

Woensdagmorgen waren wij om 9.30 uur aanwezig; de spullen waren uitgestald en nu maar afwachten. In het Antoniushove-nieuws was onze komst reeds aangekondigd, zodat de bewoners al wisten dat we kwamen.

Ik denk, dat ik namens alle helpers spreek, als ik zeg, dat wij een machtige dag hebben gehad. Heel veel mensen zijn bij ons geweest, we hebben veel informatie en nieuwe foto's voor de afdeling documentatie gekregen, alsmede een uitnodiging om nog eens een middag te komen, wat we natuurlijk graag doen, want voor verhalen over Bussum van toen moet je zijn bij de Bussumers van toen.