Skip to main content
Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 9, nummer 3 (december 1993), pag. 127

Lezers reageren: koek op de mouw

Joke Vos

Klik hier voor de pdf van dit artikel

Lees het vorige artikel hierover in: Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 9, nummer 2 (september 1993), pag. 61

Tijdens de slotmanifestatie van het Europees jaar van de ouderen op 20 oktober 1993 in 't Spant was ook de Historische Kring Bussum aanwezig. Wij stonden precies bij de ingang van de zaal en hadden over belangstelling niet te klagen. Bij diverse foto's kregen we de ontbrekende namen van de afgebeelde personen en inijn vraag over koek op de mouw in het vorige Contactblad werd beantwoord.

Als er een kind jarig was, dan kreeg het een stuk ontbijtkoek met een mooie strik op de arm geknoopt. Zo kon iedereen zien dat je jarig was.

De eerste hap was voor de jarige zelf en de rest van de koek ging op aan feliciterende vriendjes en vriendinnetjes die ook een hapje mochten nemen.

Deze informatie kreeg ik van de heer Hoogerhuis, die geboren is in Numansdorp, en van mevrouw Bout, geboren in Amsterdam. En dit werd bevestigd door veel ouderen. Het was dus een gebruik dat overal voor kwam.

Naar gelang de financiën was het stuk koek groot of klein. Alle mensen die hebben gereageerd, worden hartelijk bedankt.