Skip to main content
Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 9, nummer 1 (april 1993), pag. 6

De inhoud van 25 Contactbladen is geïndexeerd en verkrijgbaar

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf van dit artikel

De redaktie meldde in het vorige Contactblad, dat dat blad het 25e Contactblad van de Historische Kring Bussum was. Vanaf het eerste nummer, dat verscheen in december 1984, hebben velen eraan meegewerkt om het blad te vullen met artikelen; artikelen over zeer gevarieerde onderwerpen.

Er is nu een index van twaalf pagina's op de inhoud van de 25 verschenen Contactbladen. Op de eerste zes pagina's is de inhoud chronologisch weergegeven: vanaf het artikel "Bussum, parel van het Gooi" door W.M. van Berkel op bladzijde 1 van nummer 1 tot en met de inhoud over 1992 op bladzijde 136 van nummer 25 uit december 1992.

Op de overige zes pagina's staat de inhoud van de Contactbladen gesorteerd op schrijver/samensteller van de artikelen. Zo is bijvoorbeeld te vinden welke 20 artikelen Marcus van der Heide leverde. Of over welke onderwerpen G.M. Langemeijer in 33 bijdragen schreef. Ina de Beer wordt zelfs 39 maal vermeld. En over de naspeuringen van Koos Ruijzendaal, de bijdragen van M.J.M. Heyne, mevrouw M. Jensma-Marx, Fred Bos en zoveel anderen.

De afdeling documentatie beschikt over een exemplaar van deze index. Een belangstellende kan hierin opzoeken welke artikelen er in de loop der jaren zijn verschenen. Ook bij onderzoek is het van belang als men weet of er al eens iets over een bepaald onderwerp is geschreven. Tegen vergoeding van de kosten kan ieder een kopie krijgen bij de afdeling documentatie. U weet nog wanneer u hier terecht kunt? Elke vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur alsmede elke EERSTE vrijdag van de maand tevens van 19.00 tot 20.00 uur. Tijdens de zomermaanden is de documentatie-afdeling gesloten. Kom eens langs bij de afdeling documentatie!