Skip to main content

Bussums Historisch Tijdschrift jaargang 31 nummer 3 (december 2015), pag. 27


 Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

De illustraties zijn aanklikbaar voor een vergroting. 

“111 plekken in de Gooi- en Vechtstreek die je gezien moet hebben”.

Een lange titel voor een boek, dat 22 oktober 2015 werd gepresenteerd. Het is het vierde boek in de 111 plekken-reeks van uitgeverij Toth in Bussum, bekend van haar prachtige (en dure) architectuur- en salontafelboeken. Dit boek is bescheidener van omvang en prijs.
Theo van Oeffelt (1955), deskundig op het gebied van cultureel erfgoed, schreef over en fotografeerde 111 plekken, die aardig, leuk, interessant of spannend zijn om te zien of te bezoeken. Forten beklimmen, winkels en natuurgebieden binnengaan, het Gooi vanuit de lucht bekijken; het kan allemaal. Van Oeffelt schrijft vlot en maakte soms verrassende foto’s. Bij elk onderwerp geeft hij nauwkeurige aanwijzingen en nog wat extra toeristische tips. Een aantal kleine onjuistheden vergeven we hem. De hoofdstukjes, steeds een pagina tekst en een paginagrote foto, zijn alfabetisch op plaatsnaam gerangschikt.

Dertien spelen er in Bussum. Enige kaartjes sluiten het boek af. Het softcoverboek bevat 238 pagina’s en kost € 14,95. ISBN 978 90 6868 679 1.