Skip to main content

Contactblad Historische Kring Bussum jaargang 10 nummer 2 (september 1994) pag. 52


Open Monumentendag op zaterdag 10 september 1994

(Van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Op zaterdag 10 september 1994 is er ook in Bussum weer een Open Monumentendag. Het thema is: beeldhouwwerk en gebouwen. Het programma begint om 10.00 uur. Er staat de hele dag een kraam bij station Naarden-Bussum, waar onder andere te koop zijn het herdrukte en aangepaste boekje "Monumenten van Bussum" en twee door de Historische Kring Bussum uitgegeven wandelroutes. Deze zijn door mevrouw N. Langemeijer opgesteld; een route gaat door het Spiegel en de andere door het Prins Hendrikkwartier. Bij de kraam is ook de fietsroute verkrijgbaar langs de in het boekje beschreven Bussumse monumenten aangevuld met informatie over tegeltableaus (bijvoorbeeld aan de gevel van Stationsweg 2) en de beelden bij villa Amalia.

Villa Tindal aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg en villa Amalia, Meerweg 7, alsmede het kerkje van de NPB op de hoek van de Iepenlaan en de Nieuwe Hilversumseweg zijn die dag te bezoeken. In villa Tindal zult u worden rondgeleid door ons lid de heer M.J.M. Heyne. In villa Amalia door mevr. drs. A. van der Horst. Over het kerkje van de NPB kunt u alles lezen in ons Contactblad, jaargang 9 nummer 2 uit september 1993. In deze kerk zal
tijdens de Open Monumentendag 1994 een dia-presentatie over gevelstenen worden gehouden door mevrouw N. Langemeijer; vanaf 11.00 uur 's-morgens geeft zij er 5 keer een lezing op elk heel uur.

Vorig jaar was de Open Monumentendag bijzonder geslaagd. Veel mensen fietsten of wandelden toen langs de monumenten en bezochten de opengestelde gebouwen. Ook aan de kraam op het Stationsplein was het de hele dag gezellig druk; het boekje "Monumenten van Bussum" raakte uitverkocht. Iedereen die vorig jaar te laat kwam, krijgt dit jaar de kans om het boekje alsnog aan te schaffen.

Tot ziens op de Open Monumentendag!