HOME HKB
Open Menu

Actueel

Jaarvergadering 2018

De Algemene Ledenvergadering 2018 stond voor een groot deel in het teken van bestuurswisselingen. Voorzitter Jan Lieste trad terug om gezondheidsredenen. Hij werd benoemd tot Lid van Verdienste. Jan was deze avond vergezeld door zijn vrouw en twee dochters. Hij gaf een korte terugblik op zijn actieve periode bij de Kring, zeker dertien jaar. Over dit nieuwe erelid later meer. 

Klaas Oosterom legde zijn functie van secretaris neer, maar blijft wel bestuurslid. Hij wordt als secretaris opgevolgd door Nol Verhagen. Een nieuw gezicht is Martin Kip. Hij zal in de Kring meelopen en bezien of hij bestuurslid en zo mogelijk voorzitter wil worden. Voorlopig blijft Adriaan Branderhorst waarnemend voorzitter. Gea van der Horst trad terug als bestuurslid wegens persoonlijke omstandigheden.

 

Het financiƫle jaarverslag, de balans en de begroting werden op advies van de kascommissie goedgekeurd. Alexander Overdiep blijft lid van de kascommissie en wordt bijgestaan door Cees Bouman die Chris Leenders opvolgt.

 

De avond begon met een lezing van Jan Loggen over Oud Bussem. De heer Loggen is ook gids bij excursies op dit landgoed. Vier excursies zijn inmiddels volgeboekt en er komen misschien nieuwe mogelijkheden.

 

Met het afscheid van Jan Lieste heeft de Historische Kring Bussum een duizendpoot en teamplayer verloren.Jan was een bestuurder, maar hij stak ook graag letterlijk de handen uit de mouwen. Bij allerhande projecten was hij vaak de man die moeilijke dingen voor elkaar kreeg, zoals bij de opbouw van tentoonstellingen. Vaak verzorgde hij ook vervoer met zijn aanhangwagen. Jan kan met voldoening terugkijken op zijn jaren bij de Kring waar hij voor zijn inzet als bestuurder en allround-vrijwilliger veel waardering genoot. Om een en ander in herinnering te brengen is HIER een foto-impressie, samengesteld door Jaap van Hassel.

Bekijk HIER een foto-verslag van de hele avond van de jaarvergadering

 

Foto van de maand

IJs in Bilderdijkpark

 

 

 

                                                                                           foto Jaap van Hassel