HKB Nieuwsbulletins
Open Menu

header
  2022 nummer 2
     
  Bussum 1728  
   Vituskapel in Bussum door Andries Schoenmaker

 


Open Monumentendag
  Open dag
   Foto: Jaap van Hassel

De Open Monumentendagen 2022 waren een groot succes. Op zaterdag konden diverse kerken worden bezocht. Vooral de kerk van de koptische christenen Sint Verena aan de Laarderweg (de voormalige St. Jozefkerk) trok veel belangstellenden. Op zondag was het een komen en gaan van bezoekers bij de voormalige Bensdorpfabriek, waar de HKB in samenwerking met energiecorporatie Wattnu een programma verzorgde. Ook bij de synagoge aan de Kromme Englaan was het een drukte van belang.

HKB kraam   Bussum cultureel

Een week na de OMD vond Bussum Cultureel plaats. Ondanks de wat druilerige weersomstandigheden kwamen er heel wat bezoekers langs. De HKB noteerde maar liefst 37 nieuwe leden!

Foto: Jaap van Hassel    

 
 
Lezing

Op 4 oktober geeft Eric Bor, secretaris van de HKB, in de Remonstrantse kerk (Koningslaan 2b) een lezing over de geschiedenis van Bussum.
Aanvang: 20.00-22.00 uur, pauze om 21.00 uur. Vrij parkeren vanaf 18.00 uur op straat; betaald parkeren achter station Naarden-Bussum. Toegang gratis, geen aanmelding
  Eric Bor
     
 
 
Interieur HKB  
      Foto: Jaap van Hassel

 
Ledendag HKB

Op 22 oktober bent u welkom
in het Documentatiecentrum van de HKB in station Naarden-Bussum. Het DC, zoals ons thuishonk meestal wordt genoemd, is het werkterrein van de vrijwilligers van de HKB en het kloppend hart van onze vereniging. Vanaf 13.00-16.00 uur verzorgen we ieder uur een korte rondleiding (30 minuten) in de onmiddellijke omgeving: het station en het Prins Hendrikpark. Daarvoor en daarna kunt u een kijkje in de keuken nemen, de vraag stellen die u altijd al had willen stellen en eventueel de lege plekken in uw Jumbo-album vullen (zolang de voorraad strekt).
 
   
 
Tentoonstelling ‘De geboorte van Nederland’ *

Tot 1 december is op zaterdag en zondag tussen 11.00-17.00 uur in het stadhuis van Naarden een minitentoonstelling te zien over de geboorte van de Nederlandse natie, als gevolg van de opstand tegen de Spaanse landsheer Philips II. Naarden speelde daarbij een trieste rol, want in 1572 werd de stad na een beleg in brand gestoken. De mannelijke bevolking werd grotendeel uitgemoord: de beruchte burgermoord te Naarden. Dat is nu precies 450 jaar geleden. De expositie brengt overzichtelijk en in kort bestek in beeld waar het destijds om ging en wat er in Naarden gebeurde. Ook wordt er een verband gelegd met de wereld van vandaag.


Lezing René van Stipriaan * Rene van Stipriaan

Op 26 oktober geeft René van Stipriaan, auteur van een biografie van Willem van Oranje, in het stadhuis van Naarden een lezing over Willem van Oranje.
Aanvang: 20.00 uur, toegang gratis, na aanmelding.  


Herdenking van de burgermoord te Naarden *

Op 1 december wordt in de Grote Kerk herdacht dat het precies 450 jaar geleden is dat de mannelijke inwoners van Naarden vrijwel collectief werden vermoord en de stad in brand werd gestoken.
Aanvang: 19.30uur, toegang € 5, na aanmelding.

* Voor deze onderwerpen zie:
Naarden en het historische jaar 1572 - Geboorte van Nederland 1572 (gooisemeren.nl)
Tentoonstelling en herdenking over het jaar 1572 in Naarden - Gooise Meren

 
 
 
Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.om u af te melden voor deze Nieuwsbrief
Nieuwsbrief © 2022 Historische Kring Bussum
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de redacteur
Realisatie: Fred Hartjes