ORGANISATIE

Statuten

Bekijk en/of download HIER de onlangs gewijzigde statuten.

ANBI

De HKB is een ANBI. (Algemeen Nut Beogende Instelling). Het fiscaalnummer is RSIN 8166.01.227.

De vereniging wordt geheel geleid door vrijwilligers en mag als ANBI fiscaal aftrekbare giften, lijfrente, schenkingen en legaten ontvangen. Contributies, subsidies en bijdragen van sponsors en particuliere giften zijn noodzakelijk om ons werk in overeenstemming met onze doelstellingen te kunnen uitvoeren. De vrijwilligers ontvangen geen beloning en krijgen alleen een vergoeding voor gemaakte kosten.

Doel
Het doel van de vereniging is de bevordering van de kennis van, en de belangstelling voor, de geschiedenis van Bussum en omgeving en zich in te zetten voor het belang en behoud van het cultureel en historisch erfgoed aldaar.

Beleid
Het beleid van de vereniging om de doelstellingen te verwezenlijken uit zich in het verzamelen, verwerken en ter beschikking stellen van gegevens, afbeeldingen, voorwerpen enz. die te maken hebben met de geschiedenis van Bussum. Dat gebeurt o.a. door artikelen en berichten in plaatselijke en regionale media, op de website, in een eigen tijdschrift, in boeken en andere media, via eigen bijeenkomsten of die van anderen, ondersteuning van initiatieven, tentoonstellingen, wandelingen, fietstochten, excursies, enz. Op vragen en verzoeken van individuele personen of organisaties wordt zo goed mogelijk geantwoord.
De inkomsten van de vereniging komen voornamelijk uit contributies, subsidies, vergoedingen en giften. Het betrekkelijk kleine vermogen dient om initiatieven te kunnen nemen, waarvan de inkomsten pas later komen, of waarvan de inkomsten onzeker zijn of waar geen inkomsten tegenover staan.

In het kader van de ANBI-status hier het jongste financiĆ«le jaarverslag en de begroting.   Lees ook het Huishoudelijk Reglement

Ook zijn de Concept-notulen van de Algemene Ledenvergadering 2017 van 25 april te lezen, en verder de Concept-notulen van de EXTRA ALV 2017 op 30 mei.

Bestuur

Voorzitter: Jan Lieste- tel 035 69 35281 / 06 21 841 9 31 email: janlieste@ gmail.com

Waarnemend voorzitter: Adriaan Branderhorst   tel 035 6915665 /06 303 449 07  email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris: Klaas Oosterom -tel 035 69 14336  email: oosteromnc @ gmail.com

Penningmeester: Gerard Bon  tel 035 69 15939  email: gerardbon @telfort.nl

Algemeen bestuursleden: Gea van der Horst  tel 06 115 135 92  email: geavanderhorst @ gmail.com 

                                             Adriana van den Berg  tel.035 6931392  email: acvandenbergvanbart@ hotmail.com

 

Erelid:

Nel Krijnen