Oproepen
Open Menu

KUNT U ONS HELPEN? 
 
 

Wilt u ons helpen bij het werk aan de database? Er zijn foto's en documenten waarover wij weinig of niets weten. Misschien weet u meer. Zoek op trefwoord ONBEKEND 

Hieronder enkele voorbeelden van foto's waarover wij meer willen weten.

Van de twee klassefoto's  is onbekend op welke school ze zijn genomen. En het zou leuk zijn om enkele namen te kunnen achterhalen. De inbrenger van de foto's noemt wel twee namen: ene Wim van der Valk en Guus Hilterman. Verder weet hij niets, ook niet over de twee juffen die er op staan.

                                                Op deze foto staat een groep padvinders op het terrein voor het oude Raadhuis van Bussum.
                                                Onbekend is welke dag of welk jaar dit was, en naar aanleiding van welke gelegenheid.                                                                                                                       

De Kring heeft altijd behoefte aan oude adres-of telefoonboeken uit Bussum. In het HKB-documentatiecentrum komen regelmatig  verzoeken binnen om iets uit te zoeken  op het gebied van persoons-en of adresgegevens. Er is natuurlijk al flink wat materiaal, maar beslist nooit genoeg!  Dus kijk nog eens of u iets heeft wat voor de Kring van nut kan zijn. Alvast hartelijk bedankt !

 

De Historische Kring Bussum heeft al meer dan 30 vrijwilligers die af en toe of met een vaste regelmaat in de weer zijn om de vereniging actief te houden en de historie van Bussum en omgeving bekendheid te geven aan de bijna 1000 leden of aan de inwoners van Bussum en van het Gooi. Wat heb jij in huis om binnen de Kring mee te doen? Op de kring, in de fraaie vertrekken in de lage rechtervleugel van NS-Station Naarden Bussum of gewoon vanuit huis. Heb je interesse voor historie of wil je gewoon samen met anderen bezig zijn? Heb je ervaring met computers en software? De Kring kan allerlei mensen vrijwilligerswerk bieden: onderzoek doen bij voorbeeld in ons archief of in het gemeentelijk archief, of mensen interviewen. Schrijf je graag artikelen, maak je graag foto's of tekeningen? Wil je gids zijn of worden tijdens wandelingen of fietstochten? Ook het bestuur kan versterking gebruiken. Veel is mogelijk en als je nieuwe idee├źn hebt, kunnen we kijken of je ze binnen de HKB kan realiseren.

Neem contact op met de secretaris, telefonisch (06 112 92 816) of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.