Misschien iets voor u?
Open Menu

* De concept-notulen van de HKB-jaarvergadering 2019 lees je HIER

* Dinsdag 23 april om 20.00 u. zal Judith Belinfante (historica, politica, schrijfster en kleindochter van Marianne Philips vertellen over haar grootmoeder. Marianne Philips was raadslid in Bussum (1919), activiste en schrijfster. 
Toegang € 5,-. Voor leden van de Historische Kring Bussum, voor diegenen die die avond lid worden en voor bewoners van de Marianne Philipslaan in Bussum is de toegang gratis.

* Op donderdag 23 mei organiseert het Kenniscentrum Waterlinies weer een netwerkmiddag waarvoor u van harte bent uitgenodigd. De rode draad van de bijeenkomst is deze keer de Stelling van Amsterdam: de locatie, de algemene historische inleiding en het generieke deel. De bijeenkomst wordt gehouden op Fort bij Uithoorn.Inloop vanaf 12.30 uur en aanvang om 13.00 uur.

* Op dinsdag 7 mei houdt historicus Sander Wassing een lezing  voor de Historische Kring Baerne over de Gelderse krijgsheer Marten van Rossum.  Ook de inwoners van zestiende-eeuws Bussum ontkwamen in 1528 niet aan een brandschatting van de Geldersen. De lezing zal plaatsvinden in Het Brandpunt aan de Oude Utrechtseweg 4a te Baarn vanaf 20.00 uur. Lees HIER een introduktie.

* In 1922 kwam marine-vlieger Cornelis Auwerda om het leven bij een ongeluk met zijn vliegtuig. Hij werd begraven op de Algemene Begraafplaats in Bussum. Op zijn graf staat een opvallend monument. In de top daarvan is een plaquette opgenomen van een tweedekker. Meer over Auwerda, het ongeluk en het grafmonument is te lezen op de website Dodenakkers.nl. Het is een uitgebreide versie van het artikel hierover dat op 23januari j.l verscheen in BusssumsNieuws en NaarderNieuws.

* Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft gemeentelijke details vrijgegeven over de Volkstelling van 1947. Bekijk HIER gegevens over Bussum

* Bekijk HIER het platform van HKB-fotograaf en cineast Jaap van Hassel: Jaaps Beeld van de Week