Opmerkelijk
Open Menu

* Graag brengen wij onder uw aandacht dat Historische Kring In de Gloriosa in samenwerking met de Stichting "Stalpaert" uit 's-Graveland kweker Krijn Spaan uit Kortenhoef bereid heeft gevonden om een lezing te houden over de visserij in het verleden in Kortenhoef. De lezing vindt plaats op vrijdagavond 31 januari in de Nederlands Hervormde kerk aan het Noordereinde nr.14 te 's-Graveland.
Aanvang 20:00 uur.

* In 1922 kwam marine-vlieger Cornelis Auwerda om het leven bij een ongeluk met zijn vliegtuig. Hij werd begraven op de Algemene  Begraafplaats in Bussum. Op zijn graf staat een opvallend monument. In de top daarvan is een plaquette opgenomen van een tweedekker.

Meer over Auwerda, het ongeluk en het grafmonument is te lezen op de website Dodenakkers.nl. Het is een uitgebreide versie van het artikel hierover dat op 23januari j.l verscheen in BusssumsNieuws en NaarderNieuws.


* Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft gemeentelijke details vrijgegeven over de Volkstelling van 1947. Bekijk HIER gegevens over Bussum