Oproepen
Open Menu

KUNT U ONS HELPEN?

De Kring heeft altijd behoefte aan oude adres-of telefoonboeken uit Bussum. In ons Documentatie Centrum komen regelmatig  verzoeken binnen om iets uit te zoeken  op het gebied van persoons-en of adresgegevens. Er is natuurlijk al flink wat materiaal, maar beslist nooit genoeg!  Dus kijk nog eens of u iets heeft wat voor de Kring van nut kan zijn. Alvast hartelijk bedankt !

De Historische Kring Bussum heeft al meer dan 30 vrijwilligers die met een vaste regelmaat in de weer zijn om de vereniging actief te houden en de historie van Bussum en omgeving bekendheid te geven. Maar we kunnen nog veel meer vrijwilligers gebruiken. Heb je interesse voor historie of wil je gewoon samen met anderen bezig zijn?  Op de kring, in het Documentatie Centrum in de lage rechtervleugel van NS-Station Naarden Bussum of gewoon vanuit huis.

Wijlen Jules de Corte maakte eind jaren zeventig  onderstaand dorpslied voor Bussum. Hij zong het op Koninginnedag in een uitzending van de Tros vanuit theater  't Spant in Bussum. Jules de Corte was liedjesschrijver, componist, zanger en pianist. Hij was blind en overleed in 1996 op 71-jarige leeftijd.

De Historische Kring Bussum wil graag weten of er nog een opname van deze uitzending (Toerja-Toernee) of een fragment met dit lied bewaard is gebleven.