HOME HKB
Open Menu

Inwoners van Gooise Meren hebben foto's gemaakt van bijzondere plaatsen in de gemeente. De foto's zijn geselecteerd door een commissie onder leiding van burgemeester Han ter Heegde. Ze waren al te zien tijdens het openingsfeest in het gerenoveerde gemeentehuis in Bussum. U kunt de foto's nu HIER online bekijken

Actueel

Eindelijk de Jaarvergadering

De Algemene Ledenvergadering van de Historische Kring Bussum is tenslotte toch doorgegaan. Op woensdagavond 25 november verzamelden zich zo'n dertig leden en vrijwilligers in de zijzaal van de Wilhelminakerk. De vergadering werd geleid door waarnemend voorzitter Leo Thijssen. Hij is als nieuwe voorzitter de opvolger van Adriaan Branderhorst die niet voor de eerste keer afscheid nam. Hij is vanaf 2007 binnen de vereniging actief geweest. Eerder dit jaar waren Adriana van den Berg en Martin Kip uit het bestuur gestapt. Gelukkig kon een nieuw lid aantreden: Eric Bor. Hij staat rechts op de foto van de bestuurstafel. Over zijn persoon is een en ander te lezen in het jongste KringNieuws. De andere punten op de agenda werden in hoog tempo afgewerkt:

Lees meer...

Foto van de maand

December 2020

Sinterklaastijd doet denken aan ....speelgoed. 

Maar weet u dat er in Bussum een speelgoedfabriek heeft gestaan? Aan de Herenstraat 23a en later aan de Beerensteinerlaan 14. Kabouter was de naam en links en rechts vind je nog originele producten, o.a in musea! Het speelgoed werd indertijd o.a. verkocht in winkels op de Kapelstraat 47 bij J.H. van Rosmalen, bij H. de Boer op de Huizerweg 25 en bij v.h. "De Poppendokter" op de Havenstraat 9, t.o. het Postkantoor. 

Kent u één of meer van deze winkels of personen of heeft u zelfs Kabouter-meubeltjes of -speelgoed, neemt u dan graag contact met ons op. 

We hebben 37 gasten en geen leden online