Gooise meren
Open Menu

Bij het Naardermeer ter hoogte van de Karnemelksloot wordt gewerkt aan de "Voormeerpassage". Dat is een voetgangers-en fietserstunnel die doodlopende wegen bij het spoor verbindt. Fietsers en wandelaars hoeven dan niet meer door een woonwijk, maar kunnen zonder oponthoud op een prettige manier een rondje Naardermeer maken. Voor de tunnel wordt aangelegd moet eerst het riool worden omgelegd. Op de foto van Jaap van Hassel is het begin van deze werkzaamheden te zien. In het Naardermeergebied komen onder het spoor ook enkele fauna-passages. Hieronder een artist-impression van de Voormeerpassage.

Inwoners van Gooise Meren hebben foto's gemaakt van bijzondere plaatsen in de gemeente. De foto's zijn geselecteerd door een commissie onder leiding van burgemeester Han ter Heegde. Ze waren al te zien tijdens het openingsfeest in het gerenoveerde gemeentehuis in Bussum. U kunt de foto's nu HIER online bekijken

De fiets- en wandelroute Gooise Meren trekt veel belangstelling. De papieren versie is gratis verkrijgbaar bij de bibliotheken van Muiden en Bussum ,de vestigingen van de gemeente in Bussum en Naarden en in het documentatiecentrum van de Historische Kring Bussum. Om te downloaden klik HIER.

                                            Bekijk en/of download HIER de fietsroute in het spoor van de Gooische stoomtram

 

ProRail heeft op 5 juli in Jan Tabak plannen gepresenteerd voor aanpassingen van het spoor in Naarden en Bussum. Het was een informatieve inloopavond waar Jaap van Hassel voor de Historische Kring Bussum foto's nam. Veel aandacht trok het weghalen van sporen, het geluid van de treinen en het ontwerp voor een nieuwe spoorbrug over de Karnemelksloot in Naarden. Daar is voor wandelaars, fietsen en dieren een onderdoorgang voorzien. Op bijgaande kaart van ProRail zijn alle komende veranderingen aangegeven.