Actueel
Open Menu

Lezing/presentatie door Klaas Oosterom van de Historische Kring Bussum. Aan de hand van afbeeldingen van torens en torentjes schetst hij de ontwikkeling van Bussum. Torentjes uit de periode rond 1900 staan symbool voor de sterke groei van Bussum als forensen plaats nadat er een trein- en tramstation is gekomen. Maar ook toont het de welstand van de bewoners en de mode om allerlei versieringen aan te brengen.

Architecten konden hun fantasie botvieren. Kerken en kerktorens, vaak van bekende architecten, zijn ook een spiegel van de tijd waarin ze ontworpen werden en ze tonen de verschillen in opvattingen en tradities van de verschillende geloofsrichtingen.
De lezing is donderdag 16 januari  van 14.00 tot 16.00 uur in Spieghelwijk. Opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij 035-6932318. Entree €7,50 (incl. consumpties)
Desgewenst kan er een afspraak gemaakt worden om op een nader af te spreken datum een wandeling langs toren(tje)s te maken.

Foto: P.J. Lomanplein, Bussum