HOME HKB
Open Menu

Bussums Historisch Tijdschrift, jaargang 23, nummer 1 (mei of juni 2007) pag. 54
 

Laarderweg 57

 

Auteur: Chris Leenders

Klik hier voor de pdf van dit artikel.
Onderstaande illustraties zijn aanklikbaar voor een vergroting.


Op de Laarderweg 57 te Bussum bevond zich een bottelarij van Coca Cola. Toen Coca Cola het pand in 1965 verliet huurde de NTS het fabriekscomplex om er haar kleinere wagenpark te stallen. Ook kwam er een kleine werkplaats in het complex.

Het merendeel van het kleine wagenpark bestond uit personenwagens en kleine transportbusjes voor personen-en materiaalvervoer. Het was aan de Laarderweg altijd een drukte van belang met veel verkeer tussen de tv-studio’s en kantoorgebouwen in Bussum en Hilversum, en ook naar Schiphol. Veel actualiteiten-en speelfilms kwamen per vliegtuig ons land binnen, en arriveerden op de gekste tijden op Schiphol. Zo kon het dus gebeuren dat er op het zelfde moment zes à zeven wagens op en neer reden naar onze nationale luchthaven. In die tijd kwam het mobilofoon verkeer langzaam op gang, en daarom stond er op de garage een kleine zend-en ontvangmast van de PTT. Deze had een bereik van ongeveer 15 km, zodat Bussum en Hilversum hier onder vielen maar Schiphol niet. Het kwam dus voor dat de chauffeur net terug van Schiphol weer om konkeren. Enkele slimme technici van de NTS gingen wat illegaal ,,knutselen’’ aan de mobilofoon zend-en ontvangmast van de PTT, waardoor het bereik een stuk groter werd zodat men de ritten kon combineren naar Schiphol. Midden jaren zeventig ging ook het kleine wagenpark naar Hilversum.Foto-onderschrift:

Laarderweg 57

 

Actueel

Open Monumenten Dag 2020

Dit jaar komt er in Bussum toch een Open Monumentendag! Het thema is 'Leermonumenten'. Door de corona situatie was het lange tijd onzeker of de Historische Kring Bussum op 12 september een programma kon maken op een locatie in aanwezigheid van publiek. Gelukkig zijn sinds 1 juli de corona maatregelen zodanig gewijzigd dat een ‘live’ programma mogelijk is. Dit wel met inachtneming van het ‘1,5 meter afstand houden’ en hanteren van looproutes. 

Voor de Open Monumentendag op 12 september is samen-werking gezocht met het Willem de Zwijgercollege, een bekend ‘leermonument’ in Bussum. Deze school bestaat in 2020 honderd jaar en was –vóór corona- bezig een jubileum programma voor te bereiden. Een groot deel daarvan wordt opgeschoven naar volgend jaar, maar de school is bereid om samen met de HKB de Open Monumentendag te organiseren. Houd voor meer informatie deze website in de gaten ! 

Foto van de maand

Augustus 2020

08 2020t

Wederom een foto uit het archief  'Onbekend'  van de HKB.
Een reeks foto's waar we geen afkomst, adres óf situatie in het Bussumse op kunnen plakken! Je kunt je hierbij zelfs afvragen of deze villa wel in Bussum staat ....? 

Kunt u ons verder helpen, waardoor ons archief nóg completer wordt, wij vernemen dat heel graag.

.

We hebben 97 gasten en geen leden online