Home
Open Menu

Bussums Historisch Tijdschrift, jaargang 23, nummer 1 (mei of juni 2007) pag. 1 + 61

Colofon

 

(van de redactie)

(Van dit artikel is nog geen pdf beschikbaar)
Onderstaande illustratie is aanklikbaar voor een vergroting

Auteursrecht voorbehouden: Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie van de inhoud van deze uitgave, op welke wijze dan ook, is zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende verboden, behoudens beperkingen bij de wet gesteld.

BESTUUR
Voorzitter:  Adriaan Brandenhout
Secretaris:  Jaap van Welsum
Vice voorzitter:  Jan Lieste
Penningmeester:  Peter Heyen
Historische Kring Bussum
Opgericht 7 juni 1983
ISSN 1871-2266
• Jaargang 23 nr. 1 - juni 2007
Losse verkoop € 7,50

Uitgever:
Historische Kring Bussum

Redactie:
Lars Wieringa
eindredactie Eric de Ruijter

Medewerkers aan dit nummer:
Jaap van Hassel, Hans Jonker, Johan Klijnman, Chris Leenders

Ontwerp & vormgeving:
Tenset drukkerij in samenwerking met Betty Spanjaard Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotografie & beeldmateriaal:
Historische Kring Bussum, Beeld en Geluid, Archief Martin Heyne

Druk:
Drukkerij TenSet Bussum

Adres Redactie:
Lars Wieringa Nassaupark 15 1405 HN Bussum E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bereikbaarheid Documentatiecentrum
Adres: Huizerweg 54, 1402 AD Bussum Telefoon: 035-69 129 68; buiten openingsuren: telefoon 035-69 207 44 Openingsuren: maandagmorgen van 9.00-12.00 uur vrijdagmiddag van 14.00-16.30 uur E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website: www.historischekringbussum.nl

Lidmaatschap & abonnement
De (minumum) contributie bedraagt @ 15,00 per kalenderjaar.
Voor verzending buiten Bussum, Naarden en de Hilversumse Meent wordt dit bedrag met € 4,10 portokosten verhoogd.
U kunt zich aanmelden als lid door overmaking van genoemd bedrag op girorekening 4616807 t.n.v. Historische Kring Bussum, met vermelding van ‘nieuw lid’ en uw volledig adres. Nieuwe leden krijgen alle nummers van het verenigingsblad van het lopende jaar.
Opzegging geschiedt schriftelijk vóór 1 december.

Verenigingsblad: Bussums Historisch Tijdschrift
Losse nummers van het verenigingsblad zijn voor € 5,00 verkrijgbaar bij het documentatiecentrum en bij Boekhandel Los te Bussum.

Advertenties  De kosten van advertenties in het verenigingsblad bedragen per jaar € 38,75 voor een kwart, € 64,75 voor een halve en € 114,25 voor een hele pagina. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de penningmeester, tel. 06 -53806640.Boven: panoramafoto vanaf de Vituskerk

Dit Bussums Historisch Tijdschrift kwam tot stand met medewerking van:
Beeld en Geluid (Hilversum)
Nationaal Archief (Den Haag)
Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (Amsterdam)
Spaarnestad Fotoarchief (Haarlem)
Streekarchief Hilversum
Stads- en Streekarchief Naarden

L. Akkermans
F. Brugman
J. van Harten
M.H.M. Heyne
B. Kelder
J. Martens
J. Noorda
K. Noort
Mw. T. Roeffen
G. van Santen
W. van Spengen
J. de Vries
H. van Werven
Mw. Wolthers-van Dijk

Actueel

Decembernummer bol van tv-geschiedenis

In het jaar dat de Nederlandse televisie zijn 70-jarig bestaan viert is het Bussums Historisch Tijdschrift helemaal aan dit jubileum gewijd. In het decembernummer dat er aan komt wordt die televisiegeschiedenis in Bussum vanuit diverse en soms heel verrassende invalshoeken benaderd. Er wordt ook aandacht besteed aan de vernieuwde QR-wandelroute door het oude tv-dorp.  Dit is nu echt een glossy die je op de salontafel of in de wachtkamer kunt neerleggen. Iedereen vindt daarin wel iets wat hij nog niet wist. Het is misschien ook een aardig eindejaarscadeautje.

Lees meer...

Foto van de maand

November 2021

De HKB  heeft deze foto binnen gekregen met de vermelding dat het om de Isaac da Costalaan gaat. De foto is in 1930 genomen. Wij zijn er, ondanks speuren, nog niet in geslaagd uit te vinden welke panden van de straat het betreft. Kunt u ons helpen.? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorderingen rond ingang documentatiecentrum

IngangHKB KopieHet documentatiecentrum van de Historische Kring Bussum is hopelijk nog deze week weer normaal toegankelijk. Volgens de uitvoerder maken de renovatie-activiteiten rond NS-station Naarden Bussum dat weer mogelijk. De komende dagen worden bouwhekken weggehaald. Het is verder de bedoeling dat begin volgend jaar de toegang tot de HKB compleet wordt vernieuwd. De hellingbaan en het bordes worden breder gemaakt. De afgelopen weken was de toegang naar het DC vrijwel helemaal belemmerd.(foto Jaap van Hassel)

Veel interesse voor lezingen over Van Eeden en Walden

Lezingen van HKB-vrijwilliger Klaas Oosterom over 'Frederik van Eeden en de kolonie Walden' hebben veel belangstelling getrokken. Helaas heeft hij maar een van drie lezingen voor de Volksuniversiteit Het Gooi kunnen houden. Die was op twee november. Latere eveneens volgeboekte bijeenkomsten moesten wegens coronamaatregelen worden afgelast. Die zullen op een later moment in de Bussumse bibliotheek worden gehouden. De verwachting is dat dit wel volgend jaar zal worden. Op het programma staat dan ook een gegidste fietstocht langs locaties die te maken hebben met Van Eeden en de kolonie Walden. Die tocht is nog steeds voorzien voor zaterdagmorgen 19 maart.

We hebben 75 gasten en geen leden online