Home
Open Menu
Contactblad van de Historische Kring Bussum,  jaargang 7, nummer 3 (december 1991) pag. 86 +126

Agenda / activiteiten in de regio

Van de redactie

Klik hier voor de PDF versie van dit artikel

Hilversum Goois Museum

12 dec. t/m/ 1 maart Expositiw : behang, onze derde huid"; overzichtstentoo van 4 eeuwen wanddecoratie in het Nederlandse binnehuis.
De tentoonstlling wordt gehouden in het Goois museum en in het Gooilandgebouw

Huizen Stichting Huizer Museum

De sponsoractie voor de totstandkoming van het museum in het Schoutenhuis is van start gegaan. Het huizer bedrijfsleven is aangeschreven om een bijdrage te leveren. Verder zijn er klederdrachtpoppen te koop bij de Stichting: Inl. Mevr. J. Rebel-Gooyer, tel 02152-54591

Laren Singer Museum

t/m/ 19 janjuari is een overzichtstentoonstelling te zien van Nederlandse affiches voor 1940. De affiches zijn afkomstig uit het particuliere bezit van de heer M. Le Coultre uit Laren.

Stichting tussen Vecht en EEm (T.V.E.)
Prof Dr. P. Leupen, bestuurslid van de stichting geeft op 26 februari 1992 in het Goois Museum in Hilversum een lezing over Elten en het Gooi.
Bovendien organiseert T.V.E. op zaterdag 2 mei 1991 een excursie naar Elten en omgeving (Kleef, Calkar of Xanten).
De reis zal worden gemaakt met een bus, waardoor een beperkte deelname van 50 personen mogelijk is.
De kosten voor deze excursie - inclusief koffiemaaltijd - worden gescht op maximaal f 50,--
Voor verder informatie en inschrijving kan na de lezing van 26 februari kontakt worden opgenomn met mevr. T. Kruijmer-Vos, telefoon 02152-51713

 

Actueel

Decembernummer bol van tv-geschiedenis

In het jaar dat de Nederlandse televisie zijn 70-jarig bestaan viert is het Bussums Historisch Tijdschrift helemaal aan dit jubileum gewijd. In het decembernummer dat er aan komt wordt die televisiegeschiedenis in Bussum vanuit diverse en soms heel verrassende invalshoeken benaderd. Er wordt ook aandacht besteed aan de vernieuwde QR-wandelroute door het oude tv-dorp.  Dit is nu echt een glossy die je op de salontafel of in de wachtkamer kunt neerleggen. Iedereen vindt daarin wel iets wat hij nog niet wist. Het is misschien ook een aardig eindejaarscadeautje.

Lees meer...

Foto van de maand

November 2021

De HKB  heeft deze foto binnen gekregen met de vermelding dat het om de Isaac da Costalaan gaat. De foto is in 1930 genomen. Wij zijn er, ondanks speuren, nog niet in geslaagd uit te vinden welke panden van de straat het betreft. Kunt u ons helpen.? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorderingen rond ingang documentatiecentrum

IngangHKB KopieHet documentatiecentrum van de Historische Kring Bussum is hopelijk nog deze week weer normaal toegankelijk. Volgens de uitvoerder maken de renovatie-activiteiten rond NS-station Naarden Bussum dat weer mogelijk. De komende dagen worden bouwhekken weggehaald. Het is verder de bedoeling dat begin volgend jaar de toegang tot de HKB compleet wordt vernieuwd. De hellingbaan en het bordes worden breder gemaakt. De afgelopen weken was de toegang naar het DC vrijwel helemaal belemmerd.(foto Jaap van Hassel)

Veel interesse voor lezingen over Van Eeden en Walden

Lezingen van HKB-vrijwilliger Klaas Oosterom over 'Frederik van Eeden en de kolonie Walden' hebben veel belangstelling getrokken. Helaas heeft hij maar een van drie lezingen voor de Volksuniversiteit Het Gooi kunnen houden. Die was op twee november. Latere eveneens volgeboekte bijeenkomsten moesten wegens coronamaatregelen worden afgelast. Die zullen op een later moment in de Bussumse bibliotheek worden gehouden. De verwachting is dat dit wel volgend jaar zal worden. Op het programma staat dan ook een gegidste fietstocht langs locaties die te maken hebben met Van Eeden en de kolonie Walden. Die tocht is nog steeds voorzien voor zaterdagmorgen 19 maart.

We hebben 79 gasten en geen leden online