Home
Open Menu
Contactblad van de Historische Kring Bussum,  jaargang 7, nummer 3 (december 1991) colofon

Klik hier voor de PDF versie van dit artikel

HISTORISCHE KRING BUSSUM

Doelstelling
De Historische Kring Bussum stelt zich ten doel het bestuderen van en belangstelling kweken voor "historie" in het algemeen en "geschiedenis" van Bussum in het bijzonder. De kring tracht dit te bereiken door het organiseren van lezingen, excursies, tentoonstellingen en het uitgeven van een eigen tijdschrift. Naast deze algemene activiteiten bestaat voor de leden de mogelijkheid toe te treden tot een van de volgende werkgroepen: Architectuur, Dorpskern, Literatuur, Oudheidkamer en Documentatie. 

Lidmaatschap
U kunt zich aanmelden als lid van de Historische Kring Bussum door overmaking van minimaal f 20,-  op girorekening 4616607 t.n.v. Historische Kring Bussum onder vermelding van "nieuw lid" en uw volledig adres. Nieuwe leden krijgen alle nummers van het Contactblad van het lopende jaar. 

Bestuur
Voorzitter: A. Gouka,  Brinklaan 98 1404 GR Bussum, tel. 35945
Vice-voorzitter: M. Monster-Duijvesteijn,  Schwerinlaan 5 1404 AV Bussum, tel. 49097
Penningmeester: B.J.W. Bal,  Pluimenmeent 2 1218 BJ Hilversum, tel. 30829
Secretaris: P.P. Goddijn-Noort,  Herenstraat 105 1406 PC Bussum, tel. 10871

Redactie Contactblad:
F.H. Bos, Stargardlaan 10 1404 BD Bussum, tel. 41382
J. Vos, Hamerstraat 106 1402 PX Bussum, tel. 36710

Ledenadministratie:
B.J.W. Bal zie boven

Advertentie-opgave:
A. Gouka zie boven

Documentatieafdeling 
De documentatie-afdeling bevindt zich in de Openbare Bibliotheek aan de Dr. A. Kuyperlaan 5 te Bussum.
De openingstijden zijn als volgt:
- elke vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur
- elke EERSTE vrijdag van de maand van 19.00 tot 20.00 uur
Tijdens de zomermaanden is de documentatie-afdeling gesloten.

Losse nummers Contactblad
Losse nummers zijn à  f 3,- per sruk verkrijgbaar bij de penningmeester.

 Advertenties
De prijs voor een hele pagina bedraagt f 120, per jaar (3x  plaatsen). Voor kleinere advertenties geldt een evenredig tarief.

 

Actueel

Decembernummer bol van tv-geschiedenis

In het jaar dat de Nederlandse televisie zijn 70-jarig bestaan viert is het Bussums Historisch Tijdschrift helemaal aan dit jubileum gewijd. In het decembernummer dat er aan komt wordt die televisiegeschiedenis in Bussum vanuit diverse en soms heel verrassende invalshoeken benaderd. Er wordt ook aandacht besteed aan de vernieuwde QR-wandelroute door het oude tv-dorp.  Dit is nu echt een glossy die je op de salontafel of in de wachtkamer kunt neerleggen. Iedereen vindt daarin wel iets wat hij nog niet wist. Het is misschien ook een aardig eindejaarscadeautje.

Lees meer...

Foto van de maand

November 2021

De HKB  heeft deze foto binnen gekregen met de vermelding dat het om de Isaac da Costalaan gaat. De foto is in 1930 genomen. Wij zijn er, ondanks speuren, nog niet in geslaagd uit te vinden welke panden van de straat het betreft. Kunt u ons helpen.? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorderingen rond ingang documentatiecentrum

IngangHKB KopieHet documentatiecentrum van de Historische Kring Bussum is hopelijk nog deze week weer normaal toegankelijk. Volgens de uitvoerder maken de renovatie-activiteiten rond NS-station Naarden Bussum dat weer mogelijk. De komende dagen worden bouwhekken weggehaald. Het is verder de bedoeling dat begin volgend jaar de toegang tot de HKB compleet wordt vernieuwd. De hellingbaan en het bordes worden breder gemaakt. De afgelopen weken was de toegang naar het DC vrijwel helemaal belemmerd.(foto Jaap van Hassel)

Veel interesse voor lezingen over Van Eeden en Walden

Lezingen van HKB-vrijwilliger Klaas Oosterom over 'Frederik van Eeden en de kolonie Walden' hebben veel belangstelling getrokken. Helaas heeft hij maar een van drie lezingen voor de Volksuniversiteit Het Gooi kunnen houden. Die was op twee november. Latere eveneens volgeboekte bijeenkomsten moesten wegens coronamaatregelen worden afgelast. Die zullen op een later moment in de Bussumse bibliotheek worden gehouden. De verwachting is dat dit wel volgend jaar zal worden. Op het programma staat dan ook een gegidste fietstocht langs locaties die te maken hebben met Van Eeden en de kolonie Walden. Die tocht is nog steeds voorzien voor zaterdagmorgen 19 maart.

We hebben 189 gasten en geen leden online