HOME HKB
Open Menu

Contactblad van de Historische Kring Bussum,  jaargang 6, nummer 1, mei 1990) pag 3


Tentoonstelling DOKUMENT 1945

Comité Herdenking Gevallenen Bussum 1940 -1945

Klik hier voor de PDF versie van dit artikel
De afbeelding is aanklikbaar voor vergroting

 

Op woensdag 25 april a.s. zal tijdens een bijeenkomst in de trouwzaal van het Gemeentehuis te Bussum, Brinklaan 35, de tentoonstelling Dokument '45 worden geopend door de wethouder van onderwijs, mevrouw drs. I.G.G. de Lange. 

De tentoonstelling bestaat uit een 48 tal panelen welke de geschiedenis uitbeelden van de Tweede Wereldoorlog. Deze tentoonstelling is indertijd samengesteld door de afdeling Hilversum van de Nationale Federatieve Raad van het Voormalig Verzet Nederland en de Nederlandse Vereniging van Ex-Po- litieke Gevangenen uit de bezettingstijd. De panelen staan opgesteld in de ontmoetingsruimte van het Gemeentehuis Bussum; de tentoonstelling is geopend tot en met 4 mei en is op werkdagen te bezichtigen tijdens de kantooruren van het Gemeentehuis van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Namens het Gemeentebestuur van Bussum nodigen wij U uit tot het bijwo- nen van de opening die 's middags om 16.00 uur aanvangt. Na de opening vindt een rondgang plaats langs de panelen van de tentoonstelling.

Comité Herdenking Gevallenen Bussum 1940 -1945 De secretaris B.J. Dijkstra, Meentweg 43a, 1406 KC Bussum, telefoon 02159 -33353

 
 1945 -  Ontvangst bij het oude Raadhuis van de Canadese Commandant
 

 

 

Actueel

Werelderfgoed, ook in Bussum

De Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft eindelijk een plaats op de Werelderfgoedlijst van VN-organisatie Unesco.De linie staat nu samen met de Stelling van Amsterdam (sinds 1996 Werelderfgoed) op deze lijst als 'de Hollandse Waterlinies'. De verdediging van het land met water als bondgenoot, is nu internationaal erkend als uniek en onvervangbaar. De Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland, is een 85 kilometer lange linie met 45 vestingen, 6 forten en 2 kastelen. In 2011 kwam het op de voorlopige lijst voor een UNESCO-nominatie. Ook Fort Werk IV in Bussum, een verdedigingswerk uit 1869, maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Lees HIER meer over dit fort. Het Erfgoedfestival Gooi&Vecht besteedt deze zomer aandacht aan de waterlinie.

Foto van de maand

Juli 2021

Het zal de meeste oudere Bussummers geen moeite kosten bij deze foto te bedenken wat zich hier afspeelt. Ook niet waar dit was. Misschien wel wanneer!
Nu we zien hier een opname van de eerste televisie-uitzending van de NTS in studio Irene te Bussum op 2 oktober 1951. Binnenkort is dat 70 jaar geleden en gaan we daar als HKB uiteraard bij stilstaan! De vraag aan u is: Wie zien we hier? Wie kent na zoveel jaren nog één of meer van deze pioniers uit TV-land? Misschien iemand uit uw kennissenkring of familie? Mail uw reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De foto van de maand juni is opgelost. Klik hier voor het antwoord

We hebben 85 gasten en geen leden online