HOME HKB
Open Menu

Contactblad van de Historische Kring Bussum,  jaargang 4, nummer 3, december 1988) pag 4


Terugblik 

Ina de Beer

Klik hier voor de PDF versie van dit artikel

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de Historische Kring, werd door de Lustrumcommissie een interessante puzzeltocht georganiseerd. Zelfs voor geboren en getogen Bussumers bleek deze tocht een aantal verrassingen te bevatten. Er waren weliswaar geen prijzen uitgeloofd, maar na afloop werden de deelnemers in de bibliotheek onthaald op een drankje en een hapje. Daar kon men tevens door middel van foto's de antwoorden op de vragen te weten komen.

Dat de belangstelling voor de puzzeltocht niet te groot was kwam niet alleen door het onaangename weer, maar vooral omdat 17 september uitgeroepen was tot Monumentendag.

De sfeer was ongedwongen en met een glas wijn in de hand spraken velen met enige nostalgie over "Ons Bussum van toen en nu".  Burgemeester W. Holthuizen gaf acte de présence alsmede de wethouders Mevrouw M. Koning en de Heer P. Reeskamp.
De lustrumcommissie bestaande uit de dames G. de Puy en C. de Jong en de heren M. Heyne en J. Kuyl werd een bouqet bloemen aangeboden. Ook de heer W.van Berkel  -voorzitter van het eerste uur- ontving bloemen wegens zijn grote inzet voor  de documentatie-afdeling.

De Historische Kring kan met genoegen terugzien op een geslaagde viering van dit eerste lustrum.

 

 

Actueel

Vernieuwde rubriek BussumsNieuws

Met ingang van 1 oktober heeft onze vaste wekelijkse rubriek in Bussums-, Naarder- en MuiderNieuws een ander uiterlijk gekregen. Behalve de Historische Kring Bussum zullen, in wat nu ‘UIT DE GESCHIEDENIS VAN GOOISE MEREN’ heet, met grotere regelmaat ook artikelen verschijnen van de Historisch Kring Stad Muiden en Gooi & Vecht Historisch. Alle artikelen die geschreven zijn door medewerkers van de Historische Kring Bussum blijven te allen tijde GRATIS beschikbaar voor iedereen. Mocht u belangstelling hebben voor een specifiek artikel, neem dan graag rechtstreeks contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U kunt ook altijd HIER artikelen vinden. 

Foto van de maand

Oktober 2020

Deze kleurenfoto  lijkt van recente datum,  toch hebben de kenners binnen de HKB géén idee, waar ze deze villa in Bussum moeten lokaliseren. 
Heeft u wel een idee, een aanknopingspunt,  of weet u zelfs wat de locatie is, geef dat dan graag door aan ons.

 

Over de foto van de maand september kan nog gezegd worden dat de fraaie torentjes de tand des tijds niet doorstaan hebben. 

En over de foto van augustus is een suggestie gemeld dat die fraaie villa aan de Landstraat gestaan kan hebben, ter hoogte van de nrs. 73, 75, 77, 79 ... !? Wij horen graag uw reactie.

We hebben 44 gasten en geen leden online