HOME HKB
Open Menu

Contactblad van de Historische Kring Bussum,  jaargang 4, nummer 2 (augustus 1988) pag 4


Tentoonsteling Scouting Bussum 

Klik hier voor de PDF versie van dit artikel

Vanaf maandag 5 september tot en met zaterdag 10 oktober 1988 wordt er in de bibliotheek aan de Dr. A. Kuyperlaan in Bussum een tentoonstelling gehouden over de ontwikkeling van de Bussumse Scouting Groepen van 1911  tot heden ingericht door Marian Polak.
 U kunt deze tentoonstelling tijdens de openingstijden van de bibliotheek bezoeken. Er is o.a. te zien oud en hedendaags fotomateriaal, programma's van feestavonden en geillustreerde verslagen van kampen en bijeenkomsten.

 

 

 

Actueel

BHT december

Het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift is verschenen. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 146 gasten en geen leden online