Home
Open Menu

Contactblad van de Historische Kring Bussum,  jaargang 4, nummer 1 (april 1988) pag 2


Ter informatie

G. Langemeijer

Klik hier voor de PDF versie van dit artikel
De afbeelding is aanklikbaar voor vergroting

 

Ondanks zeer slecht weer bezochten ± 40 leden de Algemene Ledenvergadering op 10 februari j.l. 

De agendapunten leverden weinig problemen  op. Ons "kapitaal" ad2812,- bleek met f 100,- geslonken te zijn, maar het ledental steeg met 18 nieuwe leden tot 208.  De penningmeester kreeg een warm applaus voor zijn goed financieel verslag. Onze secretaresse mevrouw A.Leenders blijft in functie. Een deel van haar werk wordt overgenomen door: Mevrouw M. Rood-Poelman, Plaggenweg 151 -telefoon 37254 - zij gaat de distributie van het Contactblad regelen, terwijl de heer B.Bal, Pluimenmeent 2, 1218 BJ Hilversumse Meent de ledenadministratie op zich neemt. Zijn telefoonnr is 02159 -30829. Wij blijven nog zoeken naar leden die zouden willen helpen met het typen van ons blad, eventueel bij toerbeurt. Dit jaar zouden wij graag ons eerste lustrum willen vieren, Ook hiervoor is een commissie nodig. Mevrouw C. de Jong, Lange Heul 428 - telefoon 31140 -  zal proberen een feestcommissie te vormen. 

Van groot belang blijft uiteraard het histarisch onderzoek door de leden. Het bestuur zal met enkele leden hierover van gedachte wisselen. Er is veel gebeurd in de afgelopen vijf jaar. Met optimisme gaan we dan ook verder.

 

 

Ons lid Dr. A.C.J. de Vrankrijker behoorde tot de drie Bussumse ingezetenen die op de Nieuwjaarsreceptie De Kleine Johannes kregen uitgereikt. Zijn vele en belangwekkende boeken en andere publikaties over de historie van Bussum en Het Gooi zijn alom bekend.
Talrijk zijn ook de commissies en verenigingen waarvan hij deel uitmaakt en die, behalve dat zij zijn gericht op de historie, eveneens beogen datgene te behouden dat het karakter van onze leefomgeving bepaalt. Het is dan ook zeer terecht dat hij werd onderscheiden en wij wensen hem daarmee van harte geluk.

 

 

 

 

 

 

Actueel

Veel meer struikelstenen in Gooise Meren

Ruim zeshonderd struikelstenen zullen de komende jaren binnen de gemeente Gooise Meren worden geplaatst. Dat zegt de recent opgerichte Stichting Struikelstenen Gooise Meren. Het gaat om herdenkingsstenen die in de stoep worden geplaatst voor woningen van waaruit bewoners in de Tweede Wereldoorlog werden gedeporteerd naar Duitse vernietigingskampen .In Naarden en Bussum liggen er nu nog geen twintig stenen, maar dat zullen er uiteindelijk vele honderden worden op basis van een lijst die is opgesteld door Hans Jonker, die research heeft gedaan in het bevolkingsregister.

Lees meer...

Foto van de maand

Augustus 2022

Onderaan deze foto staat  “Bussum, Mouwtje”....
Is dat wel zo? Het huis met het rieten dak en het huis met de grote schoorsteen kunnen wij niet als zodanig lokaliseren. Is er iemand van onze lezers die de huizen op deze foto herkent en weet waar deze staan of gestaan hebben? En misschien bij benadering het jaar waarin deze foto is gemaakt? 
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l  Alvast hartelijk dank voor uw reactie

Lees meer...

HKB Nieuws

SNEAK PREVIEW BHT

  

Het Bussums Historisch Tijdschrift is weer in aantocht. Het septembernummer is naar de drukker gestuurd en wij kunnen de bezoekers van deze website alvast een blik gunnen op het omslag.

Zoals zo vaak is het een themanummer, dit keer gewijd aan het onderwerp dat gekozen is voor het Open Monumenten-weekeinde op 10 en 11 september. Bensdorp speelt daarbij een belangrijke rol. Op zondag 11 september is de Historische Kring Bussum te gast bij de huidige eigenaar van het restant van de voormalige Bensdorpfabriek, House of Dialogue.

Het vernieuwde Bensdorp-complex was de winnaar van de K.P.C de Bazel-publieksprijs.

 

We hebben 47 gasten en geen leden online