Home
Open Menu
Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 9, nummer 3 (december 1993), pag. 92

Open Monumentendag 11-9-1993

Johan Klijnman

Klik hier voor de pdf van dit artikel
Onderstaande illustratie is aanklikbaar voor een vergroting.

Bussum deed dit jaar voor de eerste keer mee aan de landelijke Open Monumentendag. De dag was georganiseerd door de stichting WEB in samenwerking met de gemeente Bussum. Diverse leden van de Historische Kring Bussum hielpen mee om van deze dag een succes te maken door aanwezig te zijn in de opengestelde gebouwen en door achter onze kraam te staan.

     
De kraam van de Historische Kring Bussum op het Stationsplein.
 

Onze Historische Kring was de hele dag aanwezig bij de kraam om beschrijvingen van de monumentenroute uit te delen en om boekjes te verkopen. Het door de gemeente en de stichting WEB uitgegeven boekje Monumenten van Bussum was aan het eind van deze dag uitverkocht. Ook de uitgaven van onze kring werden goed verkocht en er meldden zich enkele nieuwe leden aan.

Veel (oud-) Bussumers zijn er op deze zonnige zaterdag op uit getrokken om met de fiets of lopend de monumentenroute te volgen en een bezoek te brengen aan de opengestelde Koepelkerk, de kerk van de Nederlandse Protestanten Bond, villa Tindal en de tentoonstelling in het gemeentehuis.

 

 

 

Actueel

Jumbo-geschiedenisalbum

Donderdag 20 januari heeft burgemeester Han ter Heegde een bijzonder album in ontvangst genomen. Het is het resultaat van een initiatief van de nieuwe Jumbo-winkel aan het Julianaplein. Een werkgroep van de Historische Kring Bussum heeft dit plakplaatjes-album samengesteld. Klanten kunnen deze plaatjes bij hun boodschappen sparen.Het album bestaat uit 22 korte teksten met in totaal 176 plaatjes en beslaat tweehonderd jaar Bussumse geschiedenis.

Lees meer...

Foto van de maand

Januari 2022

Wij zouden graag weten of iemand dit huis herkent en er ons iets meer over kan vertellen. We denken zelf dat het in het Spiegel staat of heeft gestaan. Waarschijnlijk is het het rond 1900 gebouwd. Opmerkelijk is het houtwerk in de top van het dak, de bovenrand van de serre en het houten balkon.
Kunt u ons helpen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eindejaarsgeschenk nu ook te koop

Alle leden van de Kring hebben gelijktijdig met het december nummer van het Bussums Historisch Tijdschrift het wandel-fietsboekje "Bussum bakermat van de Nederlandse televisie" in de bus gekregen. Met ingang van 2022 is het nu voor iedereen te koop. De kosten zijn € 7,50 incl porto. Bestellen kan per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer...

Documentatiecentrum nog tot nader bericht gesloten

Helaas blijft ons documentatiecentrum ook in het nieuwe jaar nog gesloten in verband met de coronamaatregelen. Ala u vragen heeft kunt u ons mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij hopen u zo spoedig mogelijk weer volledig van dienst te kunnen zijn.

Ons digitaal archief echter kunt u via onze website te allen tijde bezoeken. 

We hebben 32 gasten en geen leden online