HOME HKB
Open Menu
Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 9, nummer 3 (december 1993), pag. 92

Open Monumentendag 11-9-1993

auteur: Johan Klijnman

Klik hier voor de pdf van dit artikel

Onderstaande illustratie isaanklikbaar voor een vergroting.

Bussum deed dit jaar voor de eerste keer mee aan de landelijke Open Monumentendag. De dag was georganiseerd door de stichting WEB in samenwerking met de gemeente Bussum. Diverse leden van de Historische Kring Bussum hielpen mee om van deze dag een succes te maken door aanwezig te zijn in de opengestelde gebouwen en door achter onze kraam te staan.


De kraam van de Historische Kring Bussum op het Stationsplein.

Onze Historische Kring was de hele dag aanwezig bij de kraam om beschrijvingen van de monumentenroute uit te delen en om boekjes te verkopen. Het door de gemeente en de stichting WEB uitgegeven boekje Monumenten van Bussum was aan het eind van deze dag uitverkocht. Ook de uitgaven van onze kring werden goed verkocht en er meldden zich enkele nieuwe leden aan.

Veel (oud-) Bussumers zijn er op deze zonnige zaterdag op uit getrokken om met de fiets of lopend de monumentenroute te volgen en een bezoek te brengen aan de opengestelde Koepelkerk, de kerk van de Nederlandse Protestanten Bond, villa Tindal en de tentoonstelling in het gemeentehuis.

Actueel

Uitgerookt

In Bussum komen net als in veel andere gemeenten steeds meer winkels leeg te staan. Soms gaat het met de leegstand wat beter, maar af en toe verdwijnen er winkels die altijd een begrip zijn geweest, en dat is dan een groot verlies. Zo maar twee heel bekende namen uit het Bussumse verleden:  Piet van Det en Radio Velt. Nog niet zo lang geleden sloot Barneveld Zaken. Nu is dan de sigarenfirma Roks aan de beurt. Eigenlijk is deze exclusieve zaak niet weg te denken uit de Havenstraat, maar het zal toch moeten. De eigenaren beschikken niet over goede opvolgers en ook hebben ze te maken met strakkere wet-en regelgeving voor de verkoop van tabakswaren. Over het verleden van Roks heeft de Historische Kring Bussum aardig wat bij elkaar geschreven. Bijvoorbeeld HIER en DAAR (foto Jaap van Hassel)

Foto van de maand

waterkoud

November 2019

      foto Jaap van Hassel

We hebben 283 gasten en geen leden online