HOME HKB
Open Menu
Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 9, nummer 2 (september 1993), pag. 77

De Sint Jozefkerk 40 jaar

auteur: Johan Klijnman

Klik hier voor de pdf van dit artikel

Bovenstaande illustratie is aanklikbaar voor een vergroting.

Dit jaar bestaat de Sint Jozefkerk 40 jaar. Het gebouw op de hoek van de Ceintuurbaan en de Laarderweg is op 1 juli 1953 geconsacreerd door de aartsbisschop: Monseigneur Alfrink. Op 3 juli 1953 werd pastoor Baars geïnstalleerd als pastoor van de nieuwe kerk.

Het 40-jarig bestaan van zowel het kerkgebouw als de parochie zal worden gevierd op 24, 25 en 26 september 1993. Op vrijdag 24 september is het plan om een feestelijke parochieavond te houden. Op zaterdag 25 september zal er een dagvullend programma zijn met stands en een tentoonstelling over de Jozefkerk en de parochie. Op zondag 26 september is er om 11.00 uur een feestelijke viering en 's middags is er een receptie.

Actueel

OMD2019

                                      

                                      

Het Open Monumentenweekend 2019 in Bussum was een doorslaand succes. Ook al was het schitterend weer, het binnenprogramma in het legendarische Concordia trok zaterdag en zondag veel belangstellenden. Vooral zaterdag zat de zaal steeds tjokvol met mensen die de film over Concordia zagen, de diverse lezingen bijwoonden en genoten van live-muziek (o.a het Toonkunstkoor). Intussen was ook de fototentoonstelling in trek.

 

Zondag was het iets rustiger, maar de Cabriobus die "plekken van plezier" in Bussum aandeed was tijdens de meeste ritten grotendeels vol. Ook nu weer werd de film goed bekeken en ook de oude foto's waren voor veel mensen aantrekkelijk. De "plekken van belang" (drie kerken, een synagoge en twee begraafplaatsen) trokken wat minder mensen dan het programma in Concordia. Maar het was mooi dat de Koepelkerk en de Spiegelkerk zaterdag meededen aan de Nationale Orgeldag. Dat gaf de openstelling een bijzondere glans (en geluid). Op de twee begraafplaatsen was het rustig, maar toch waren er bezoekers die zich graag lieten rondleiden. Al met al waren er dit OMD-weekend naar schatting duizend bezoekers.

 

Natuurlijk lieten mensen zich weer inschrijven als nieuw lid van de Historische Kring Bussum: samen met de inschrijvingen tijdens Bussum Cultureel waren dat er ruim veertig. Inmiddels is het magische ledental van duizend ruim overschreden. De grens van elfhonderd is nu gepasseerd.

Bekijk HIER  een album met foto's van het OpenMonumentenweekend

Foto van de maand

Concordia 1964

September 2019