HOME HKB
Open Menu
Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 9, nummer 2 (september 1993), pag. 73

Werkgroep Documentatie

auteur: W.M. van Berkel

Klik hier voor de pdf van dit artikel

Er is een tijd van komen, maar óók van gaan. In overleg met het bestuur en de leden van de werkgroep documentatie, heb ik besloten om het eens wat kalmer aan te gaan doen en mij terug te trekken als coördinator van de werkgroep. Mevr. C. de Jong heb ik bereid gevonden om mijn funktie over te nemen, hetgeen haar zeker wel zal lukken. Van deze gelegenheid wil ik tevens gebruik maken om iedereen, zowel binnen als buiten onze vereniging, met wie ik kontakten had, te bedanken voor de prettige wijze van omgang. Dit geldt zeker voor de leden van de werkgroep waarmee ik bijna acht jaar heb samengewerkt.

Het is de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan onze nieuwe behuizing en kennis te komen maken met onze nieuwe coördinator: mevr. C. de Jong.

Actueel

OMD2019

                                      

                                      

Het Open Monumentenweekend 2019 in Bussum was een doorslaand succes. Ook al was het schitterend weer, het binnenprogramma in het legendarische Concordia trok zaterdag en zondag veel belangstellenden. Vooral zaterdag zat de zaal steeds tjokvol met mensen die de film over Concordia zagen, de diverse lezingen bijwoonden en genoten van live-muziek (o.a het Toonkunstkoor). Intussen was ook de fototentoonstelling in trek.

 

Zondag was het iets rustiger, maar de Cabriobus die "plekken van plezier" in Bussum aandeed was tijdens de meeste ritten grotendeels vol. Ook nu weer werd de film goed bekeken en ook de oude foto's waren voor veel mensen aantrekkelijk. De "plekken van belang" (drie kerken, een synagoge en twee begraafplaatsen) trokken wat minder mensen dan het programma in Concordia. Maar het was mooi dat de Koepelkerk en de Spiegelkerk zaterdag meededen aan de Nationale Orgeldag. Dat gaf de openstelling een bijzondere glans (en geluid). Op de twee begraafplaatsen was het rustig, maar toch waren er bezoekers die zich graag lieten rondleiden. Al met al waren er dit OMD-weekend naar schatting duizend bezoekers.

 

Natuurlijk lieten mensen zich weer inschrijven als nieuw lid van de Historische Kring Bussum: samen met de inschrijvingen tijdens Bussum Cultureel waren dat er ruim veertig. Inmiddels is het magische ledental van duizend ruim overschreden. De grens van elfhonderd is nu gepasseerd.

Bekijk HIER  een album met foto's van het OpenMonumentenweekend

Foto van de maand

Concordia 1964

September 2019