HOME HKB
Open Menu
Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 9, nummer 2 (september 1993), pag. 61

Koek op de mouw

auteur: Joke Vos

Klik hier voor de pdf van dit artikel

Lees de reactie in het volgende nummer Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 9, nr. 3 (december 1993), pag. 127

Onderstaande illustratie is aanklikbaar voor een vergroting.

Naar aanleiding van een verjaardag bij ons thuis vertelde mijn moeder, dat zij vroeger een plak "bollekoek" (ontbijtkoek) op haar arm gebonden kreeg als zij jarig was. Zij kon zich echter niet meer herinneren wat er met de koek gebeurde. At de jarige dit zelf op of werd er van getrakteerd? Ik hoop dat een van u mij verder kan helpen.

Via ons lid mevrouw A. Terschuur kreeg ik onderstaande foto, waarop duidelijk de vastgebonden koek op de armen van de beide jarige meisjes die het bord vasthouden te zien is. De meisjes waren evacuées uit Hongarije die hier in Bussum verbleven.

Uw reakties zijn welkom bij de redaktie: Hamerstraat 106, 1402 PX Bussum. Joke Vos.

Actueel

BHT december

Het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift is verschenen. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 20 gasten en geen leden online