HOME HKB
Open Menu
Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 9, nummer 2 (september 1993), pag. 61

Koek op de mouw

auteur: Joke Vos

Klik hier voor de pdf van dit artikel

Lees de reactie in het volgende nummer Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 9, nr. 3 (december 1993), pag. 127

Onderstaande illustratie is aanklikbaar voor een vergroting.

Naar aanleiding van een verjaardag bij ons thuis vertelde mijn moeder, dat zij vroeger een plak "bollekoek" (ontbijtkoek) op haar arm gebonden kreeg als zij jarig was. Zij kon zich echter niet meer herinneren wat er met de koek gebeurde. At de jarige dit zelf op of werd er van getrakteerd? Ik hoop dat een van u mij verder kan helpen.

Via ons lid mevrouw A. Terschuur kreeg ik onderstaande foto, waarop duidelijk de vastgebonden koek op de armen van de beide jarige meisjes die het bord vasthouden te zien is. De meisjes waren evacuées uit Hongarije die hier in Bussum verbleven.

Uw reakties zijn welkom bij de redaktie: Hamerstraat 106, 1402 PX Bussum. Joke Vos.

Actueel

OMD2019

                                      

                                      

Het Open Monumentenweekend 2019 in Bussum was een doorslaand succes. Ook al was het schitterend weer, het binnenprogramma in het legendarische Concordia trok zaterdag en zondag veel belangstellenden. Vooral zaterdag zat de zaal steeds tjokvol met mensen die de film over Concordia zagen, de diverse lezingen bijwoonden en genoten van live-muziek (o.a het Toonkunstkoor). Intussen was ook de fototentoonstelling in trek.

 

Zondag was het iets rustiger, maar de Cabriobus die "plekken van plezier" in Bussum aandeed was tijdens de meeste ritten grotendeels vol. Ook nu weer werd de film goed bekeken en ook de oude foto's waren voor veel mensen aantrekkelijk. De "plekken van belang" (drie kerken, een synagoge en twee begraafplaatsen) trokken wat minder mensen dan het programma in Concordia. Maar het was mooi dat de Koepelkerk en de Spiegelkerk zaterdag meededen aan de Nationale Orgeldag. Dat gaf de openstelling een bijzondere glans (en geluid). Op de twee begraafplaatsen was het rustig, maar toch waren er bezoekers die zich graag lieten rondleiden. Al met al waren er dit OMD-weekend naar schatting duizend bezoekers.

 

Natuurlijk lieten mensen zich weer inschrijven als nieuw lid van de Historische Kring Bussum: samen met de inschrijvingen tijdens Bussum Cultureel waren dat er ruim veertig. Inmiddels is het magische ledental van duizend ruim overschreden. De grens van elfhonderd is nu gepasseerd.

Bekijk HIER  een album met foto's van het OpenMonumentenweekend

Foto van de maand

Concordia 1964

September 2019