HOME HKB
Open Menu
Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 9, nummer 2 (september 1993), pag. 61

Koek op de mouw

auteur: Joke Vos

Klik hier voor de pdf van dit artikel

Lees de reactie in het volgende nummer Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 9, nr. 3 (december 1993), pag. 127

Onderstaande illustratie is aanklikbaar voor een vergroting.

Naar aanleiding van een verjaardag bij ons thuis vertelde mijn moeder, dat zij vroeger een plak "bollekoek" (ontbijtkoek) op haar arm gebonden kreeg als zij jarig was. Zij kon zich echter niet meer herinneren wat er met de koek gebeurde. At de jarige dit zelf op of werd er van getrakteerd? Ik hoop dat een van u mij verder kan helpen.

Via ons lid mevrouw A. Terschuur kreeg ik onderstaande foto, waarop duidelijk de vastgebonden koek op de armen van de beide jarige meisjes die het bord vasthouden te zien is. De meisjes waren evacuées uit Hongarije die hier in Bussum verbleven.

Uw reakties zijn welkom bij de redaktie: Hamerstraat 106, 1402 PX Bussum. Joke Vos.

Actueel

Documentatiecentrum dicht


De Coronacrisis heeft ook grote gevolgen voor de activiteiten van de Historische Kring Bussum.
De Algemene Leden Vergadering die 19 maart zou plaatsvinden is afgelast en het Bestuur acht het niet verantwoord het Documentatiecentrum open te houden.
Dat is in ieder geval tot 28 april gesloten. 

Foto van de maand

April 2020

De rubriek foto van de maand heeft een verandering ondergaan. Tot nu toe kon u hier steeds recente foto’s aantreffen. We gaan ons nu richten op historische foto’s en met name foto’s waar we nog geen informatie over hebben. Waar en wanneer is die genomen, wie staan er op etc. Wilt u ons helpen onze vragen te beantwoorden. Uw reactie kunt u sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mathilde

Deze naam vindt u boven aan de gevel van dit huis. Dat was in ieder geval zo in 1918. In de volgende jaren zijn er diverse bouwkundige wijzingen doorgevoerd en is de naam verwijderd. De woning staat gelukkig nog ergens in Bussum. Weet U waar ?

De foto is aanklikbaar voor vergroting

We hebben 94 gasten en geen leden online