Home
Open Menu
Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 9, nummer 2 (september 1993), pag. 41

Inhoud en bijeenkomsten

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf van dit artikel

Jaargang 9 nummer 2 * september 1993
ISSN 0920-5683
INHOUD
pagina
42 Van de voorzitter * A. Gouka
44 Een klein kerkje naast de grote Majella * ds. P.J.C. Korver
49 Drie generaties juweliers Susan * I. de Beer
57 Lezers reageren: foto van Ruth van Thienen * J. Vos
58 Lezers reageren: foto van bruiloftsgasten * T. Kort
58 Lezers reageren: een trein stond stil * A. Cup/J.M. Molenaar
60 Maarschalk Kisjes * I. de Beer
61 Koek op de mouw * J. Vos
62 Het huis Hamerstraat 56 - 58 * J. Andriessen-van Zuijlen
64 Bomen hebben iets . . . * F.X.J. Baneke
68 Een beschrijving van Bussum uit 1845 (vervolg) * B. Bal
69 H. van den Berg vertelt over de AAB * J. Vos
73 Werkgroep documentatie * W.M. van Berkel
73 Werkgroep architectuur * C. de Jong
75 Werkgroep dorpskern
76 Onderwerpen voor historische jeugdboeken gevraagd
77 De Sint Jozefkerk 40 jaar * J.H.M. Klijnman
78 Goede gedienstige * I. de Beer
79 Cursusaanbod 1993-1994

Voorblad: kerkgebouw NPB, Nieuwe Hilversumseweg hoek Iepenlaan

BIJEENKOMSTEN dit jaar:
Woensdag 22 september 1993 * ledenbijeenkomst; de heer L. Smink vertoont een 8 mm-film over evenementen rond station Naarden-Bussum tussen 1973 en 1985.
Woensdag 10 november 1993 ledenbijeenkomst; mevrouw N. Langemeijer maakt een dia-wandeling door Bussum.
* om 20.00 uur in de bibliotheek aan de Dr. Abr. Kuyperlaan.

Verantwoording illustraties: voorblad, pag. 46 en 47 Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, pag. 49 t/m 54 familie Susan, pag. 61 mevr. A. Terschuur, pag. 62 en 63 mevr. J. Andriessen, pag. 69 en 70 H. van den Berg, de overige foto's H.K.B.
Kopij voor het decembernummer graag inleveren vóór 15 november 1993 bij de redaktie: Joke Vos, Hamerstraat 106 1402 PX Bussum, zodat het Contactblad met de feestdagen bezorgd is.

U wilt iemand bedanken? Een leuk kado-idee? Geef een jaargang Contactbladen van de Historische Kring Bussum!

Actueel

Decembernummer bol van tv-geschiedenis

In het jaar dat de Nederlandse televisie zijn 70-jarig bestaan viert is het Bussums Historisch Tijdschrift helemaal aan dit jubileum gewijd. In het decembernummer dat er aan komt wordt die televisiegeschiedenis in Bussum vanuit diverse en soms heel verrassende invalshoeken benaderd. Er wordt ook aandacht besteed aan de vernieuwde QR-wandelroute door het oude tv-dorp.  Dit is nu echt een glossy die je op de salontafel of in de wachtkamer kunt neerleggen. Iedereen vindt daarin wel iets wat hij nog niet wist. Het is misschien ook een aardig eindejaarscadeautje.

Lees meer...

Foto van de maand

November 2021

De HKB  heeft deze foto binnen gekregen met de vermelding dat het om de Isaac da Costalaan gaat. De foto is in 1930 genomen. Wij zijn er, ondanks speuren, nog niet in geslaagd uit te vinden welke panden van de straat het betreft. Kunt u ons helpen.? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorderingen rond ingang documentatiecentrum

IngangHKB KopieHet documentatiecentrum van de Historische Kring Bussum is hopelijk nog deze week weer normaal toegankelijk. Volgens de uitvoerder maken de renovatie-activiteiten rond NS-station Naarden Bussum dat weer mogelijk. De komende dagen worden bouwhekken weggehaald. Het is verder de bedoeling dat begin volgend jaar de toegang tot de HKB compleet wordt vernieuwd. De hellingbaan en het bordes worden breder gemaakt. De afgelopen weken was de toegang naar het DC vrijwel helemaal belemmerd.(foto Jaap van Hassel)

Veel interesse voor lezingen over Van Eeden en Walden

Lezingen van HKB-vrijwilliger Klaas Oosterom over 'Frederik van Eeden en de kolonie Walden' hebben veel belangstelling getrokken. Helaas heeft hij maar een van drie lezingen voor de Volksuniversiteit Het Gooi kunnen houden. Die was op twee november. Latere eveneens volgeboekte bijeenkomsten moesten wegens coronamaatregelen worden afgelast. Die zullen op een later moment in de Bussumse bibliotheek worden gehouden. De verwachting is dat dit wel volgend jaar zal worden. Op het programma staat dan ook een gegidste fietstocht langs locaties die te maken hebben met Van Eeden en de kolonie Walden. Die tocht is nog steeds voorzien voor zaterdagmorgen 19 maart.

We hebben 63 gasten en geen leden online