Historische  Kring  Bussum

Doelstelling en activiteiten

Het doel van de vereniging is de bevordering van de kennis van en de belangstelling voor de geschiedenis van Bussum en omgeving, en zich in te zetten voor het belang en het behoud van het cultureel en historisch erfgoed aldaar.De Kring wil dit bereiken door het organiseren van lezingen, excursies en tentoonstellingen en het uitgeven van een eigen tijdschrift, het Bussums Historisch Tijdschrift dat twee of drie maal per jaar verschijnt. Specifieke informatie voor de leden wordt in het KringNieuws vermeld en verschijnt wanneer dat aan de orde is.
De vereniging beschikt in het documentatiecentrum over een grote collectie documenten en foto’s.

Naast deze algemene activiteiten kunnen leden individueel of samen met andere leden onderzoek doen danwel zich aansluiten bij een bestaande werkgroep of door zelf een werkgroep te beginnen.
Voor een uitgebreid overzicht van de werkzaamheden klik hier

Lid worden

Lid worden van de Historische Kring Bussum kan per post of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
De contributie bedraagt (minimaal) € 15,-- per kalenderjaar. Voor verzending van het tijdschrift buiten Bussum, Naarden en de Hilversumse Meent wordt dit bedrag met € 7,50 verhoogd i.v.m. de porto kosten.
Bankrekening: IBAN:NL93INGB0004616807

Locatie en contact

Het informatie/documentatiecentrum en de ledenadministratie zijn gevestigd op Stationsweg 3, 1404 AN Bussum
Telefoon: 035 6912968
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ;
Documentatiecentrum: janlieste@ gmail.com 
Website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het documentatiecentrum is voor bezoekers geopend op:
maandag, woensdag en donderdag van 10.30 uur tot 12.00 uur en vrijdag van 13.30 tot 15.30 uur. Ook bezoek op afspraak is mogelijk

Zoek m.b.v. Google naar een woord binnen deze website:

Zoek in de database
van Historische
Kring Bussum:
  Zoek in de website
van Bussums
Historisch Tijdschrift:
  Niet gevonden?
Ga dan naar
uitgebreid zoeken

Giften

Contributies, subsidies en bijdragen van sponsors en particuliere giften zijn noodzakelijk om ons werk in overeenstemming met onze doelstellingen te kunnen uitvoeren. De HKB-vrijwiligers ontvangen geen beloning. Ze krijgen alleen een vergoeding voor gemaakte kosten. Lees hier meer

De Historische Kring Bussum is per 1 januari 2011 aangemerkt als ANBI (algemeen nut beogende instelling). Het fiscaalnummer is RSIN 8166.01.227. De vereniging wordt geheel geleid door vrijwilligers en mag als ANBI fiscaal aftrekbare giften, lijfrente, schenkingen en legaten ontvangen.


Geef een lidmaatschap cadeau
Een prima cadeautip is een lidmaatschap van de Historische Kring Bussum. Zeker voor inwoners en oud-inwoners van Bussum zijn de tijdschriften, wandelroutes, CD-Roms en DVD’s van de vereniging waardevolle geschenken.Voor leden van de Historische Kring Bussum zijn deze met flinke kortingen te koop. Maar een lidmaatschap is vooral een belangrijke ondersteuning van het werk van de vele vrijwilligers van de Kring.