HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 12 nummer 3 (december 1996)
pag. 96


Race met transportfietsen door Bussum

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Gerelateerde artikelen:
deel 1: Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 13, nr. 3 (december 1997), pag. 67-73
en
deel 2: Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 14, nr. 1 (mei 1998), pag. 24

Wie weet het nog? In 1933 is er in Bussum een race gehouden optransportñetsen (fietsenmet voofop een rek gemonteerd waarop goederen of een mand konden worden geplaatst). Met dit soort fietsen lieten slagers, bakkers, kmdeniers etc. vroeger hun waren bij klanten thuis bezorgen.

Wie kan zich iets herinneren van deze race? Maandldatum? Ter gelegenheid van wat? Zijn er nog foto's van?

Uw reacties kunt u sturen naar de redactie van het Contactblad, mevr. J. Vos, Hamerstraat 106, 1402 PX Bussum Telefoon: (035) 693 67 10

 

Actueel

BHT december

Omstreeks 9 december verschijnt het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 28 gasten en geen leden online