HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 12 nummer 3 (december 1996)
pag. 96


Race met transportfietsen door Bussum

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Gerelateerde artikelen:
deel 1: Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 13, nr. 3 (december 1997), pag. 67-73
en
deel 2: Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 14, nr. 1 (mei 1998), pag. 24

Wie weet het nog? In 1933 is er in Bussum een race gehouden optransportñetsen (fietsenmet voofop een rek gemonteerd waarop goederen of een mand konden worden geplaatst). Met dit soort fietsen lieten slagers, bakkers, kmdeniers etc. vroeger hun waren bij klanten thuis bezorgen.

Wie kan zich iets herinneren van deze race? Maandldatum? Ter gelegenheid van wat? Zijn er nog foto's van?

Uw reacties kunt u sturen naar de redactie van het Contactblad, mevr. J. Vos, Hamerstraat 106, 1402 PX Bussum Telefoon: (035) 693 67 10

 

Actueel

Graf van Maria Mispelblom Beijer gevonden

Het vasthoudende speurwerk van Margreet de Broekert naar leven en werk van kunstenares en dierenactiviste Maria Mispelblom Beijer-Theunissen heeft nu ook de locatie van haar graf opgeleverd: de Oude Begraafplaats Naarden. Dat gebeurde met hulp van de Gemeente Gooise Meren en de Stichting tot behoud van de Oude Begraafplaats Naarden. Kort geleden vond Margreet de Broekert de overlijdensadvertentie waarin stond dat ze daar was begraven.

Lees meer...

Foto van de maand

Januari 2021

Ruim 100 jaar geleden kwam er in Bussum een Amsterdamse foto-handelaar wonen, Johan Guy de Coral, die 4 fotozaken in het land bezat, statiefoto’s maakt en de fotografie breed propageerde. In de 1ste W.O. hield hij zich bezig, samen met Van Dishoeck, met de opvang en tijdelijke huisvesting van vele Vlaamse vluchtelingen. Hij bekleedde bestuursfuncties bv. van Verenigingsgebouw “Concordia" en in het Feestcomité 25-jarig ambtsjubileum van koningin Wilhelmina.

De box op de afbeelding is een vlakplaatcamera met zijn naam als merknaam!  Wie bezit zo’n fraaie oude camera met het naambordje: Guy de Coral erop? Of een foto van hem? Of andere producten van deze hof-leverancier en -fotograaf?  De HKB hoort hier graag meer over.

Deze bijzondere Bussumer woonde overigens vanaf 1903 in villa Gertrude, op de Albrechtlaan nr. 1 (zie foto van de maand mei 2020). Hij stierf in 1930, 62 jaar oud en is begraven in Bussum.

Hier een overzicht van alle foto's van de maand 

We hebben 73 gasten en geen leden online