HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 12 nummer 3 (december 1996)
pag. 76


In Bussum hebben straten namen . . .

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

De Bussumse straatnamen verklaard

Dit is de titel van een boek dat is samengesteld door de Historische Kring Bussum als vervolg en aanvulling op het in 1992 gepubliceerde boek 'In Bussum kan alles...'. Het boek gaat dieper in op de benaming van de Bussumse straten.

Bij de boekhandel kost dit boek u f 29,90. De Historische Kring Bussum heeft echter voor de leden een aantal boeken aangekocht en kan u deze met een reductie van f 2,50 aanbieden. Profiteer dus van deze aanbieding en koop het boek voor f 27,40.

Misschien een leuk kado-idee?

 

Actueel

BHT december

Het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift is verschenen. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 56 gasten en geen leden online