HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 12 nummer 3 (december 1996)
pag. 76


In Bussum hebben straten namen . . .

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

De Bussumse straatnamen verklaard

Dit is de titel van een boek dat is samengesteld door de Historische Kring Bussum als vervolg en aanvulling op het in 1992 gepubliceerde boek 'In Bussum kan alles...'. Het boek gaat dieper in op de benaming van de Bussumse straten.

Bij de boekhandel kost dit boek u f 29,90. De Historische Kring Bussum heeft echter voor de leden een aantal boeken aangekocht en kan u deze met een reductie van f 2,50 aanbieden. Profiteer dus van deze aanbieding en koop het boek voor f 27,40.

Misschien een leuk kado-idee?

 

Actueel

OMD2020-magere belangstelling

In geen jaren is het aantal bezoekers tijdens Open Monumentendag in Bussum zo laag geweest als dit jaar. Waar dat aan heeft gelegen is niet duidelijk.Wel is nu bekend dat landelijk gezien het aantal belangstellenden naar schatting de helft minder was dan verleden jaar. Het evenement werd beheerst door de corona-maatregelen. Het centrum van de activiteiten was op de zaterdag het 100-jarige Willem de Zwijgercollege, en daar mochten tegelijkertijd maximaal 150 bezoekers aanwezig zijn. Ze kregen badges in de vorm van een kleurige wasknijper. Die moesten ze zichtbaar dragen en bij vertrek inleveren.

Lees meer...

Foto van de maand

September 2020

Deze rij karakteristieke gebouwen moet iedereen (vaak) gezien hebben en anders snel gaan zien! Zelfs vanuit de trein vanaf station Naarden-Bussum naar station Bussum Zuid springen deze gevels in het oog. Hoewel de bovenste verdiepingen anno 2020 monumentenstatus hebben, is er toch een groot verlies ten opzichte van deze oude foto te betreuren, helaas!  Wat is dat met name? Laat het ons weten! 

Voor de foto van de maand augustus hebben we geen bevredigende oplossing ontvangen, hij blijft steken in de categorie 'onbekend'

We hebben 102 gasten en geen leden online