Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 12 nummer 2 (september 1996), pag. 49


Tentoonstelling over de Isaac da Costalaan

van de werkgroep Architectuur

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel
Onderstaande illustratie is aanklikbaar voor een vergroting.

De in het vorige nummer: Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 12, nr. 1 (mei 1996), pag. 32 aangekondigde tentoonstelling over de Isaac da Costalaan zal op woensdag 18 september 1996 om 17.00 uur worden geopend door de heer E.J. Nienaber, makelaar, kleinzoon van de oprichter van het makelaarskantoor J.D.R. Nienaber.

Verschillende percelen grond gelegen aan de Isaac de Costalaan zijn in de twintiger jaren door de gemeente aan makelaar J.D.R. Nienaber verkocht voor villabouw. Het kantoor is in de jaren daarna betrokken geweest bij de verkoop van de gebouwde villa's. De woninggidsen getuigen hiervan.

De tentoonstelling geeft aan de hand van foto's, tekeningen, kaarten, plattegronden en teksten een beeld van de geschiedenis, de architectuur, het groen, speciale gebeurtenissen, vroegere bewoners en het laanleven van de voor vele Bussumers vrij onbekende Isaac da Costalaan.

Openingstijden:
woensdagavond van 19.00 -21.00 uur, vrijdagmiddag van 14.00-17.00 uur en op afspraak (tel. 6920146 & 6946557)
Periode waarin de tentoonstelling te zien is: woensdag 18 september t/m vrijdag 18 oktober 1996.

Wij nodigen leden en andere belangstellenden uit om bij de opening aanwezig te zijn.

 

Actueel

Jumbo-geschiedenisalbum

Donderdag 20 januari heeft burgemeester Han ter Heegde een bijzonder album in ontvangst genomen. Het is het resultaat van een initiatief van de nieuwe Jumbo-winkel aan het Julianaplein. Een werkgroep van de Historische Kring Bussum heeft dit plakplaatjes-album samengesteld. Klanten kunnen deze plaatjes bij hun boodschappen sparen.Het album bestaat uit 22 korte teksten met in totaal 176 plaatjes en beslaat tweehonderd jaar Bussumse geschiedenis.

Lees meer...

Foto van de maand

Januari 2022

Wij zouden graag weten of iemand dit huis herkent en er ons iets meer over kan vertellen. We denken zelf dat het in het Spiegel staat of heeft gestaan. Waarschijnlijk is het het rond 1900 gebouwd. Opmerkelijk is het houtwerk in de top van het dak, de bovenrand van de serre en het houten balkon.
Kunt u ons helpen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eindejaarsgeschenk nu ook te koop

Alle leden van de Kring hebben gelijktijdig met het december nummer van het Bussums Historisch Tijdschrift het wandel-fietsboekje "Bussum bakermat van de Nederlandse televisie" in de bus gekregen. Met ingang van 2022 is het nu voor iedereen te koop. De kosten zijn € 7,50 incl porto. Bestellen kan per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer...

Documentatiecentrum nog tot nader bericht gesloten

Helaas blijft ons documentatiecentrum ook in het nieuwe jaar nog gesloten in verband met de coronamaatregelen. Ala u vragen heeft kunt u ons mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij hopen u zo spoedig mogelijk weer volledig van dienst te kunnen zijn.

Ons digitaal archief echter kunt u via onze website te allen tijde bezoeken. 

We hebben 134 gasten en geen leden online