HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 12 nummer 2 (september 1996)
pag. 49


Tentoonstelling over de Isaac da Costalaan

(van de werkgroep Architectuur)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

De in het vorige nummer: Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 12, nr. 1 (mei 1996), pag. 32
aangekondigde tentoonstelling over de Isaac da Costalaan zal op woensdag 18 september 1996 om 17.00 uur worden geopend door de heer E.J. Nienaber, makelaar, kleinzoon van de oprichter van het makelaarskantoor J.D.R. Nienaber.

Onderstaande illustratie is aanklikbaar voor een vergroting.

Verschillende percelen grond gelegen aan de Isaac de Costalaan zijn in de twintiger jaren door de gemeente aan makelaar J.D.R. Nienaber verkocht voor villabouw. Het kantoor is in de jaren daarna betrokken geweest bij de verkoop van de gebouwde villa's. De woninggidsen getuigen hiervan.

De tentoonstelling geeft aan de hand van foto's, tekeningen, kaarten, plattegronden en teksten een beeld van de geschiedenis, de architectuur, het groen, speciale gebeurtenissen, vroegere bewoners en het laanleven van de voor vele Bussumers vrij onbekende Isaac da Costalaan.

Openingstijden:
woensdagavond van 19.00 -21.00 uur, vrijdagmiddag van 14.00-17.00 uur en op afspraak (tel. 6920146 & 6946557)
Periode waarin de tentoonstelling te zien is: woensdag 18 september t/m vrijdag 18 oktober 1996.

Wij nodigen leden en andere belangstellenden uit om bij de opening aanwezig te zijn.

 

Actueel

BHT december

Omstreeks 9 december verschijnt het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 46 gasten en geen leden online