HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 12 nummer 2 (september 1996)
pag. 49


Tentoonstelling over de Isaac da Costalaan

(van de werkgroep Architectuur)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

De in het vorige nummer: Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 12, nr. 1 (mei 1996), pag. 32
aangekondigde tentoonstelling over de Isaac da Costalaan zal op woensdag 18 september 1996 om 17.00 uur worden geopend door de heer E.J. Nienaber, makelaar, kleinzoon van de oprichter van het makelaarskantoor J.D.R. Nienaber.

Onderstaande illustratie is aanklikbaar voor een vergroting.

Verschillende percelen grond gelegen aan de Isaac de Costalaan zijn in de twintiger jaren door de gemeente aan makelaar J.D.R. Nienaber verkocht voor villabouw. Het kantoor is in de jaren daarna betrokken geweest bij de verkoop van de gebouwde villa's. De woninggidsen getuigen hiervan.

De tentoonstelling geeft aan de hand van foto's, tekeningen, kaarten, plattegronden en teksten een beeld van de geschiedenis, de architectuur, het groen, speciale gebeurtenissen, vroegere bewoners en het laanleven van de voor vele Bussumers vrij onbekende Isaac da Costalaan.

Openingstijden:
woensdagavond van 19.00 -21.00 uur, vrijdagmiddag van 14.00-17.00 uur en op afspraak (tel. 6920146 & 6946557)
Periode waarin de tentoonstelling te zien is: woensdag 18 september t/m vrijdag 18 oktober 1996.

Wij nodigen leden en andere belangstellenden uit om bij de opening aanwezig te zijn.

 

Actueel

Werelderfgoed, ook in Bussum

De Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft eindelijk een plaats op de Werelderfgoedlijst van VN-organisatie Unesco.De linie staat nu samen met de Stelling van Amsterdam (sinds 1996 Werelderfgoed) op deze lijst als 'de Hollandse Waterlinies'. De verdediging van het land met water als bondgenoot, is nu internationaal erkend als uniek en onvervangbaar. De Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland, is een 85 kilometer lange linie met 45 vestingen, 6 forten en 2 kastelen. In 2011 kwam het op de voorlopige lijst voor een UNESCO-nominatie. Ook Fort Werk IV in Bussum, een verdedigingswerk uit 1869, maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Lees HIER meer over dit fort. Het Erfgoedfestival Gooi&Vecht besteedt deze zomer aandacht aan de waterlinie.

Foto van de maand

Juli 2021

Het zal de meeste oudere Bussummers geen moeite kosten bij deze foto te bedenken wat zich hier afspeelt. Ook niet waar dit was. Misschien wel wanneer!
Nu we zien hier een opname van de eerste televisie-uitzending van de NTS in studio Irene te Bussum op 2 oktober 1951. Binnenkort is dat 70 jaar geleden en gaan we daar als HKB uiteraard bij stilstaan! De vraag aan u is: Wie zien we hier? Wie kent na zoveel jaren nog één of meer van deze pioniers uit TV-land? Misschien iemand uit uw kennissenkring of familie? Mail uw reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De foto van de maand juni is opgelost. Klik hier voor het antwoord

We hebben 52 gasten en geen leden online