HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 12 nummer 1 (mei 1996)
pag. 22


Mededeling van de Historische Kring Nederhorst den Berg

(van de redaktie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

expositie over de buitenplaats 'Petersburg en Tsaar Peter de Grote'

De Historische Kring Nederhorst den Berg nodigt u uit voor een expositie over de buitenplaats 'Petersburg en Tsaar Peter de Grote'. Deze expositie staat in het teken van Peter de Grote, omdat deze 300 jaar
geleden voor de eerste keer Nederland bezocht. De expositie bevat foto's, kaarten, prenten, attributen en documentatie over Petersburg en Peter de Grote en een maquette van de buitenplaats.

De expositie is te bezichtigen in het gemeentehuis van Nederhorst den Berg, Voorstraat 35, van 22 april tot en met l juli 1996 op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur.

 

Actueel

BHT december

Het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift is verschenen. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 96 gasten en geen leden online