HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 12 nummer 1 (mei 1996)
pag. 21


Open Monumentendag 1996

(van de redaktie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Op zaterdag 14 september 1996 is het landelijke Open Monumentendag. Ook de Historische Kring Bussum verleent hieraan weer haar medewerking. Welke leden willen hierbij een paar uurtjes helpen door in de kraam in het centrum te staan of rondleidingen te verzorgen? Het is altijd heel leuk en gezelhg. S.v.p. kmtakt opnemen met Coby de Jong in het informatie/documentatiecentrum of met Mariet Piebes, telefoon 6949193 (thuis) of 693 1264 (werk).

 

Actueel

BHT december

Omstreeks 9 december verschijnt het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 52 gasten en geen leden online