HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 12 nummer 1 (mei 1996)
pag. 7-8


Ina de Beer: Van dichtbij

Auteur: Johan H.M. Klijnman

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Op 6 februari 1996 - op haar zeventigste verjaardag - verscheen van Ina de Beer de verhalenbundel "Van dichtbij".

Deze bundel is niet haar eerste: precies vijf jaar eerder verscheen de bundel "Mensen zus en dieren zo". De in eigen beheer uitgegeven tweede bundel bevat zeventien verhalen, een aantal limericks en vier door de schrijfster gemaakte pentekeningen. Ina de Beer, die zichzelf een amateur-schrijfster noemt, is bij de lezers van ons Contactblad goed bekend. Zij levert al vele jaren regelmatig interessante artikelen. In haar bundel 'Yan dichtbij" blijkt zij haar inspiratie te hebben gevonden in alledaagse gebeurtenissen. Waar de meeste mensen gedachteloos aan voorbij gaan, pakt Ina de Beer een pen en haar kladblok om vast te leggen wat zij observeert. Zij heeft daarbij oog voor detail. Na lang schaven en herschrijven blijven dan een aantal verhalen over. Pas als zij echt helemaal tevreden is over het produkt worden de verhalen opgenomen in de bundel. Naast verhalen over de natuur in haar straat, huisdieren en toevallige ontmoetingen bevat de bundel een aantal verhalen over het reizen metde trein, het favoriet vervoermiddel van Ina de Beer.

De verhalenbundel "Van dichtbij" kost slechts f 7,5O en is alleen te koop bij Boekhandel Los, Nassaulaan 33 Bussum en bij Ina de Beer, Olmenlaan43 Bussum.

 

Actueel

Vooruitblik Open Monumenten Dag

 

In het Concordiagebouw aan de Graaf Wichmanlaan vinden op 14 en 15 september allerlei activiteiten plaats.
Unieke filmbeelden, muziek, korte lezingen, ouderwetse kinderspelen, expositie met foto's van feesten, kermis, bioscoop, zwembaden e.d..
En zondag rondtoer in een open cabriobus langs Bussumse 'Plekken van Plezier'.

Foto van de maand

Afscheid Post T - Comeniuslaan/Zwarteweg

 

augustus 2019                webcam               foto Jaap van Hassel