HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 12 nummer 1 (mei 1996)
pag. 7-8


Ina de Beer: Van dichtbij

Auteur: Johan H.M. Klijnman

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Op 6 februari 1996 - op haar zeventigste verjaardag - verscheen van Ina de Beer de verhalenbundel "Van dichtbij".

Deze bundel is niet haar eerste: precies vijf jaar eerder verscheen de bundel "Mensen zus en dieren zo". De in eigen beheer uitgegeven tweede bundel bevat zeventien verhalen, een aantal limericks en vier door de schrijfster gemaakte pentekeningen. Ina de Beer, die zichzelf een amateur-schrijfster noemt, is bij de lezers van ons Contactblad goed bekend. Zij levert al vele jaren regelmatig interessante artikelen. In haar bundel 'Yan dichtbij" blijkt zij haar inspiratie te hebben gevonden in alledaagse gebeurtenissen. Waar de meeste mensen gedachteloos aan voorbij gaan, pakt Ina de Beer een pen en haar kladblok om vast te leggen wat zij observeert. Zij heeft daarbij oog voor detail. Na lang schaven en herschrijven blijven dan een aantal verhalen over. Pas als zij echt helemaal tevreden is over het produkt worden de verhalen opgenomen in de bundel. Naast verhalen over de natuur in haar straat, huisdieren en toevallige ontmoetingen bevat de bundel een aantal verhalen over het reizen metde trein, het favoriet vervoermiddel van Ina de Beer.

De verhalenbundel "Van dichtbij" kost slechts f 7,5O en is alleen te koop bij Boekhandel Los, Nassaulaan 33 Bussum en bij Ina de Beer, Olmenlaan43 Bussum.

 

Actueel

OMD2020-magere belangstelling

In geen jaren is het aantal bezoekers tijdens Open Monumentendag in Bussum zo laag geweest als dit jaar. Waar dat aan heeft gelegen is niet duidelijk.Wel is nu bekend dat landelijk gezien het aantal belangstellenden naar schatting de helft minder was dan verleden jaar. Het evenement werd beheerst door de corona-maatregelen. Het centrum van de activiteiten was op de zaterdag het 100-jarige Willem de Zwijgercollege, en daar mochten tegelijkertijd maximaal 150 bezoekers aanwezig zijn. Ze kregen badges in de vorm van een kleurige wasknijper. Die moesten ze zichtbaar dragen en bij vertrek inleveren.

Lees meer...

Foto van de maand

September 2020

Deze rij karakteristieke gebouwen moet iedereen (vaak) gezien hebben en anders snel gaan zien! Zelfs vanuit de trein vanaf station Naarden-Bussum naar station Bussum Zuid springen deze gevels in het oog. Hoewel de bovenste verdiepingen anno 2020 monumentenstatus hebben, is er toch een groot verlies ten opzichte van deze oude foto te betreuren, helaas!  Wat is dat met name? Laat het ons weten! 

Voor de foto van de maand augustus hebben we geen bevredigende oplossing ontvangen, hij blijft steken in de categorie 'onbekend'

We hebben 27 gasten en geen leden online