HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 12 nummer 1 (mei 1996)
pag. 7-8


Ina de Beer: Van dichtbij

Auteur: Johan H.M. Klijnman

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Op 6 februari 1996 - op haar zeventigste verjaardag - verscheen van Ina de Beer de verhalenbundel "Van dichtbij".

Deze bundel is niet haar eerste: precies vijf jaar eerder verscheen de bundel "Mensen zus en dieren zo". De in eigen beheer uitgegeven tweede bundel bevat zeventien verhalen, een aantal limericks en vier door de schrijfster gemaakte pentekeningen. Ina de Beer, die zichzelf een amateur-schrijfster noemt, is bij de lezers van ons Contactblad goed bekend. Zij levert al vele jaren regelmatig interessante artikelen. In haar bundel 'Yan dichtbij" blijkt zij haar inspiratie te hebben gevonden in alledaagse gebeurtenissen. Waar de meeste mensen gedachteloos aan voorbij gaan, pakt Ina de Beer een pen en haar kladblok om vast te leggen wat zij observeert. Zij heeft daarbij oog voor detail. Na lang schaven en herschrijven blijven dan een aantal verhalen over. Pas als zij echt helemaal tevreden is over het produkt worden de verhalen opgenomen in de bundel. Naast verhalen over de natuur in haar straat, huisdieren en toevallige ontmoetingen bevat de bundel een aantal verhalen over het reizen metde trein, het favoriet vervoermiddel van Ina de Beer.

De verhalenbundel "Van dichtbij" kost slechts f 7,5O en is alleen te koop bij Boekhandel Los, Nassaulaan 33 Bussum en bij Ina de Beer, Olmenlaan43 Bussum.

 

Actueel

BHT december

Omstreeks 9 december verschijnt het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 100 gasten en geen leden online