Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 12 nummer 1 (mei 1996)
pag. 2


Van de redaktie

(van de redaktie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

De redaktie wil ons lid Peter Fokker heel hartelijk bedanken voor zijn hulp bij het vervaardigen van de laatste twee Contactbladen van 1995. Door problemen met de tektstverwerker en de printer van de redaktie was het zonder zijn hulp niet mogelijk geweest om de Contactbladen te laten verschijnen. Momenteel beschikt de redaktie weer over funktionerende apparatuur.

Onze vaste drukker heeft het blad weer als vanouds verzorgd. De naam van het bedrijf is echter veranderd van Rob Pekelharing in Irnprimo; een andere naam voor dezelfde vaklui die het Contactblad al jaren verzorgen. Hoewel de redaktie vreesde deze keer helemaal geen kopij aangeleverd te krijgen, zijn wij er uiteindelijk toch in geslaagd om een gevarieerd blad samen te stellen. Dit is mogelijk doordat mevr. Bus en mevr. Van Vuure reageerden op artikelen in het vorige Contactblad en daarmee zorgden voor enkele leuke artikelen. Ina de Beer is dit keer present met een artikel over Sigarenspeciaalzaak C. Roks en Zn. Lid Jos Heetebrij beschreef zijn jeugdherinneringen aan de buurt waar hij zijn jeugd doorbracht.

Denkt u bij het lezen van dit Contactblad: Goh, ik wil ook wel eens reageren, schroom dan niet, schrijf En twijfelt u aan uw schrijftalent, dan helpt de redaktie u graag bij het op schrift stellen. Wilt u dat het Contactblad blijft verschijnen, dan hebben wij ook uw hulp erg hard nodig.

 

Actueel

Decembernummer bol van tv-geschiedenis

In het jaar dat de Nederlandse televisie zijn 70-jarig bestaan viert is het Bussums Historisch Tijdschrift helemaal aan dit jubileum gewijd. In het decembernummer dat er aan komt wordt die televisiegeschiedenis in Bussum vanuit diverse en soms heel verrassende invalshoeken benaderd. Er wordt ook aandacht besteed aan de vernieuwde QR-wandelroute door het oude tv-dorp.  Dit is nu echt een glossy die je op de salontafel of in de wachtkamer kunt neerleggen. Iedereen vindt daarin wel iets wat hij nog niet wist. Het is misschien ook een aardig eindejaarscadeautje.

Lees meer...

Foto van de maand

November 2021

De HKB  heeft deze foto binnen gekregen met de vermelding dat het om de Isaac da Costalaan gaat. De foto is in 1930 genomen. Wij zijn er, ondanks speuren, nog niet in geslaagd uit te vinden welke panden van de straat het betreft. Kunt u ons helpen.? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorderingen rond ingang documentatiecentrum

IngangHKB KopieHet documentatiecentrum van de Historische Kring Bussum is hopelijk nog deze week weer normaal toegankelijk. Volgens de uitvoerder maken de renovatie-activiteiten rond NS-station Naarden Bussum dat weer mogelijk. De komende dagen worden bouwhekken weggehaald. Het is verder de bedoeling dat begin volgend jaar de toegang tot de HKB compleet wordt vernieuwd. De hellingbaan en het bordes worden breder gemaakt. De afgelopen weken was de toegang naar het DC vrijwel helemaal belemmerd.(foto Jaap van Hassel)

Veel interesse voor lezingen over Van Eeden en Walden

Lezingen van HKB-vrijwilliger Klaas Oosterom over 'Frederik van Eeden en de kolonie Walden' hebben veel belangstelling getrokken. Helaas heeft hij maar een van drie lezingen voor de Volksuniversiteit Het Gooi kunnen houden. Die was op twee november. Latere eveneens volgeboekte bijeenkomsten moesten wegens coronamaatregelen worden afgelast. Die zullen op een later moment in de Bussumse bibliotheek worden gehouden. De verwachting is dat dit wel volgend jaar zal worden. Op het programma staat dan ook een gegidste fietstocht langs locaties die te maken hebben met Van Eeden en de kolonie Walden. Die tocht is nog steeds voorzien voor zaterdagmorgen 19 maart.

We hebben 51 gasten en geen leden online