Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 11 nummer 3 (januari 1996)
pag. 84


In memoriam Henk van den Berg

Auteur: Jan Hekkenberg

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Op 24 november van het vorig jaar is Henk van den Berg op 91 jarige leeftijd overleden. Hij was een zeer belangstellend lid van de Historische Kring Bussum. Intens betrokken bij de Erfgooiers, ook in bestuursfunkties. Aktief in de Bijenvereniging en de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde. Beide organisaties benoemden hem tot erelid. Henk bezat een fenomenaal geheugen, dat tot kort voor zijn dood nog aan kennis van Bussums verleden kon bijdragen. Met grote trots vertelde hij vaak over zijn sociaal bewogen vader, die Frederik van Eeden, Gorter en De Bazel persoonlijk had gekend.

Ook Henk was een overtuigd socialist van de oude stempel. Verdriet bleef hij houden over zijn in 1942 gefusilleerde broer Cor, wiens naam in een Bussumse straat is behouden. Een dierbare liefhebberij van Henk was het schilderen en tot het laatst hield hij zich hier mee bezig. Henk van den Berg heeft een belangrijke hoeveelheid materiaal aan de Historische Kring nagelaten, waarvoor wij hem zeer erkentelijk zijn. Een echte Bussumer met vele gaven van hoofd en hart is van ons heengegaan.

 

Actueel

Jumbo-geschiedenisalbum

Donderdag 20 januari heeft burgemeester Han ter Heegde een bijzonder album in ontvangst genomen. Het is het resultaat van een initiatief van de nieuwe Jumbo-winkel aan het Julianaplein. Een werkgroep van de Historische Kring Bussum heeft dit plakplaatjes-album samengesteld. Klanten kunnen deze plaatjes bij hun boodschappen sparen.Het album bestaat uit 22 korte teksten met in totaal 176 plaatjes en beslaat tweehonderd jaar Bussumse geschiedenis.

Lees meer...

Foto van de maand

Januari 2022

Wij zouden graag weten of iemand dit huis herkent en er ons iets meer over kan vertellen. We denken zelf dat het in het Spiegel staat of heeft gestaan. Waarschijnlijk is het het rond 1900 gebouwd. Opmerkelijk is het houtwerk in de top van het dak, de bovenrand van de serre en het houten balkon.
Kunt u ons helpen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eindejaarsgeschenk nu ook te koop

Alle leden van de Kring hebben gelijktijdig met het december nummer van het Bussums Historisch Tijdschrift het wandel-fietsboekje "Bussum bakermat van de Nederlandse televisie" in de bus gekregen. Met ingang van 2022 is het nu voor iedereen te koop. De kosten zijn € 7,50 incl porto. Bestellen kan per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer...

Documentatiecentrum nog tot nader bericht gesloten

Helaas blijft ons documentatiecentrum ook in het nieuwe jaar nog gesloten in verband met de coronamaatregelen. Ala u vragen heeft kunt u ons mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij hopen u zo spoedig mogelijk weer volledig van dienst te kunnen zijn.

Ons digitaal archief echter kunt u via onze website te allen tijde bezoeken. 

We hebben 58 gasten en geen leden online