HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 11 nummer 3 (januari 1996)
pag. 84


In memoriam Henk van den Berg

Auteur: Jan Hekkenberg

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Op 24 november van het vorig jaar is Henk van den Berg op 91 jarige leeftijd overleden. Hij was een zeer belangstellend lid van de Historische Kring Bussum. Intens betrokken bij de Erfgooiers, ook in bestuursfunkties. Aktief in de Bijenvereniging en de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde. Beide organisaties benoemden hem tot erelid. Henk bezat een fenomenaal geheugen, dat tot kort voor zijn dood nog aan kennis van Bussums verleden kon bijdragen. Met grote trots vertelde hij vaak over zijn sociaal bewogen vader, die Frederik van Eeden, Gorter en De Bazel persoonlijk had gekend.

Ook Henk was een overtuigd socialist van de oude stempel. Verdriet bleef hij houden over zijn in 1942 gefusilleerde broer Cor, wiens naam in een Bussumse straat is behouden. Een dierbare liefhebberij van Henk was het schilderen en tot het laatst hield hij zich hier mee bezig. Henk van den Berg heeft een belangrijke hoeveelheid materiaal aan de Historische Kring nagelaten, waarvoor wij hem zeer erkentelijk zijn. Een echte Bussumer met vele gaven van hoofd en hart is van ons heengegaan.

 

Actueel

HKB op Bussum Cultureel

Een team van de Historische Kring Bussum was zaterdag 18 september aanwezig op de manifestatie ‘Bussum Cultureel’, die op  de Havenstraat en het Wilhelminaplantsoen werd gehouden. De tent van HKB stond deze keer op de Havenstraat nabij de Kapelstraat.

Lees meer...

Foto van de maand

September 2021

Deze maand geen foto maar een tekening, gemaakt door F. Rosen in 1989.
Als we de tekening bekijken vanuit het Bussumse stratenplan kan de vraag zijn waar de tekenaar stond tijdens het schetsen van deze straat? Of voor welke zaak deze tekening een speciale betekenis had? Heeft u hierover meer informatie, mail het ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Klik HIER voor de oplossing van de foto van de maand augustus

Algemene  Ledenvergadering 2021

De Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op woensdag 29 september in de Wilhelminakerk te Bussum. Voorafgaand aan de vergadering verzorgt de Hilversumse archeoloog Sander Koopmans, voorzitter van AWN (vereniging van vrijwilligers in de archeologie), afdeling Naerdincklant, een lezing over de Gooise zandafgravingen.
Voor het gehele programma klik op onderstaande  "lees meer"

Lees meer...

NPO besteedt aandacht aan 70 jaar Nederlandse televisie

Afbeeldingsresultaten voor npo70 jaar geleden op 2 oktober 1951 kwam de eerste officiële Nederlandse televisie-uitzending vanuit studio Irene in Bussum tot stand. Niet alleen de Historische Kring Bussum gaat aandacht aan dit jubileum besteden, maar ook de diverse omroepen.

Lees meer...

We hebben 131 gasten en geen leden online