Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 11 nummer 3 (januari 1996), pag. 83


Werkgroep Dorpskern

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel
Onderstaande illustratie is aanklikbaar voor een vergroting.

Na een wat rustige periode is de werkgroep dorpskern weer begonnen. Tijdens een van onze bijeenkomsten kwamen wij erachter hoe weinig er bekend is over het Bussumse vertier van vroeger. Vandaar dat wij een beroep op U gaan doen om ons te helpen uitzoeken wat Bussum zoal te bieden had. Om het wat makkelijker te maken hebben wij al wat onderwerpen voor U uitgezocht. Op de eerste plaats vragen wij ons af of er vroeger straatmuzikanten waren in Bussum? Waren dat Bussumers of kwamen er ook van buitenaf muzikanten naar Bussum. Verder zijn wij zeer benieuwd hoe er kermis werd gevierd, waar stond de kermis?

      
Kermis circa 1957 op de hoek Laarderweg/Ceintuurbaan.
 

Roept dit herinneringen bij u op? Heeft u ook nog foto's van de Bussumse kermis of hierover iets leuks te melden: laat dit de redaktie dan weten
.Wat voor attracties waren er? En is er altijd in Bussum kermis geweest? Kortom alle informatie is welkom. Verder willen wij graag informatie over de koninginnedagviering. Wat werd er zoal georganiseerd? Was dat wijkgebonden? Werden er ook erebogen opgericht. Waren er ook vlaggen en toeters?

Als U iets weet omtrent bovengenoemde onderwerpen schrijf het op en lever het in bij de redaktie of ons informatie / documentatiecentrum of geef het aan de leden van de Werkgroep dorpskern te weten Wil van Berkel, Martin Heijne, Nel Krijnen of Joke Vos. Wilt U bij een van de onderwerpen mee speuren; ook dan bent U van harte welkom.

 

Actueel

Veel meer struikelstenen in Gooise Meren

Ruim zeshonderd struikelstenen zullen de komende jaren binnen de gemeente Gooise Meren worden geplaatst. Dat zegt de recent opgerichte Stichting Struikelstenen Gooise Meren. Het gaat om herdenkingsstenen die in de stoep worden geplaatst voor woningen van waaruit bewoners in de Tweede Wereldoorlog werden gedeporteerd naar Duitse vernietigingskampen .In Naarden en Bussum liggen er nu nog geen twintig stenen, maar dat zullen er uiteindelijk vele honderden worden op basis van een lijst die is opgesteld door Hans Jonker, die research heeft gedaan in het bevolkingsregister.

Lees meer...

Foto van de maand

Augustus 2022

Onderaan deze foto staat  “Bussum, Mouwtje”....
Is dat wel zo? Het huis met het rieten dak en het huis met de grote schoorsteen kunnen wij niet als zodanig lokaliseren. Is er iemand van onze lezers die de huizen op deze foto herkent en weet waar deze staan of gestaan hebben? En misschien bij benadering het jaar waarin deze foto is gemaakt? 
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l  Alvast hartelijk dank voor uw reactie

Lees meer...

HKB Nieuws

SNEAK PREVIEW BHT

  

Het Bussums Historisch Tijdschrift is weer in aantocht. Het septembernummer is naar de drukker gestuurd en wij kunnen de bezoekers van deze website alvast een blik gunnen op het omslag.

Zoals zo vaak is het een themanummer, dit keer gewijd aan het onderwerp dat gekozen is voor het Open Monumenten-weekeinde op 10 en 11 september. Bensdorp speelt daarbij een belangrijke rol. Op zondag 11 september is de Historische Kring Bussum te gast bij de huidige eigenaar van het restant van de voormalige Bensdorpfabriek, House of Dialogue.

Het vernieuwde Bensdorp-complex was de winnaar van de K.P.C de Bazel-publieksprijs.

 

We hebben 156 gasten en geen leden online