HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 11 nummer 3 (januari 1996)
pag. 83


Werkgroep Dorpskern

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Onderstaande illustratie is aanklikbaar voor een vergroting.

Na een wat rustige periode is de werkgroep dorpskern weer begonnen. Tijdens een van onze bijeenkomsten kwamen wij erachter hoe weinig er bekend is over het Bussumse vertier van vroeger. Vandaar dat wij een beroep op U gaan doen om ons te helpen uitzoeken wat Bussum zoal te bieden had. Om het wat makkelijker te maken hebben wij al wat onderwerpen voor U uitgezocht. Op de eerste plaats vragen wij ons af of er vroeger straatmuzikanten waren in Bussum? Waren dat Bussumers of kwamen er ook van buitenaf muzikanten naar Bussum. Verder zijn wij zeer benieuwd hoe er kermis werd gevierd, waar stond de kermis?

Wat voor attracties waren er? En is er altijd in Bussum kermis geweest? Kortom alle informatie is welkom. Verder willen wij graag informatie over de koninginnedagviering. Wat werd er zoal georganiseerd? Was dat wijkgebonden? Werden er ook erebogen opgericht. Waren er ook vlaggen en toeters? Als U iets weet omtrent bovengenoemde onderwerpen schrijf het op en lever het in bij de redaktie of ons informatie / documentatiecentrum of geef het aan de leden van de Werkgroep dorpskern te weten Wil van Berkel, Martin Heijne, Nel Krijnen of Joke Vos. Wilt U bij een van de onderwerpen mee speuren; ook dan bent U van harte welkom.Foto-onderschrift
Kermis circa 1957 op de hoek Laarderweg/Ceintuurbaan.Roept dit herinneringen bij u op? Heeft u ook nog foto's van de Bussumse kermis of hierover iets leuks te melden: laat dit de redaktie dan weten.

 

Actueel

HKB op Bussum Cultureel

Een team van de Historische Kring Bussum was zaterdag 18 september aanwezig op de manifestatie ‘Bussum Cultureel’, die op  de Havenstraat en het Wilhelminaplantsoen werd gehouden. De tent van HKB stond deze keer op de Havenstraat nabij de Kapelstraat.

Lees meer...

Foto van de maand

September 2021

Deze maand geen foto maar een tekening, gemaakt door F. Rosen in 1989.
Als we de tekening bekijken vanuit het Bussumse stratenplan kan de vraag zijn waar de tekenaar stond tijdens het schetsen van deze straat? Of voor welke zaak deze tekening een speciale betekenis had? Heeft u hierover meer informatie, mail het ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Klik HIER voor de oplossing van de foto van de maand augustus

Algemene  Ledenvergadering 2021

De Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op woensdag 29 september in de Wilhelminakerk te Bussum. Voorafgaand aan de vergadering verzorgt de Hilversumse archeoloog Sander Koopmans, voorzitter van AWN (vereniging van vrijwilligers in de archeologie), afdeling Naerdincklant, een lezing over de Gooise zandafgravingen.
Voor het gehele programma klik op onderstaande  "lees meer"

Lees meer...

NPO besteedt aandacht aan 70 jaar Nederlandse televisie

Afbeeldingsresultaten voor npo70 jaar geleden op 2 oktober 1951 kwam de eerste officiële Nederlandse televisie-uitzending vanuit studio Irene in Bussum tot stand. Niet alleen de Historische Kring Bussum gaat aandacht aan dit jubileum besteden, maar ook de diverse omroepen.

Lees meer...

We hebben 70 gasten en geen leden online