HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 11 nummer 3 (januari 1996)
pag. 75


De sloop van Antoniushove

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Onderstaande illustratie is aanklikbaar voor een vergroting.

Op vrijdag 15 december 1995, omstreeks 10.40 uur 's morgens, werden de springladingen onder het gebouw van bejaardencentrum Antoniushove tot ontploffing gebracht. Binnen zo'n 10 seconden was het gebouw veranderd in een grote berg puin. Het gebouw van Antoniushove was na de bouw van het nieuwe huis Antoniushof, aan de overkant van de Ceintuurbaan, niet meer in gebruik. Op deze plaats zullen woningen gebouwd worden. Voor de ontploffing was grote belangstelling van de Bussumers; velen hebben de klus gevolgd, ter plaatse, in de kranten en het was zelfs op de landelijke televisie.

 

Actueel

Documentatiecentrum dicht


De Coronacrisis heeft ook grote gevolgen voor de activiteiten van de Historische Kring Bussum.
De Algemene Leden Vergadering die 19 maart zou plaatsvinden is afgelast en het Bestuur acht het niet verantwoord het Documentatiecentrum open te houden.
Dat is in ieder geval tot 28 april gesloten. 

Foto van de maand

April 2020

De rubriek foto van de maand heeft een verandering ondergaan. Tot nu toe kon u hier steeds recente foto’s aantreffen. We gaan ons nu richten op historische foto’s en met name foto’s waar we nog geen informatie over hebben. Waar en wanneer is die genomen, wie staan er op etc. Wilt u ons helpen onze vragen te beantwoorden. Uw reactie kunt u sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mathilde

Deze naam vindt u boven aan de gevel van dit huis. Dat was in ieder geval zo in 1918. In de volgende jaren zijn er diverse bouwkundige wijzingen doorgevoerd en is de naam verwijderd. De woning staat gelukkig nog ergens in Bussum. Weet U waar ?

De foto is aanklikbaar voor vergroting

We hebben 84 gasten en geen leden online