HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 11 nummer 3 (januari 1996)
pag. 75


De sloop van Antoniushove

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Onderstaande illustratie is aanklikbaar voor een vergroting.

Op vrijdag 15 december 1995, omstreeks 10.40 uur 's morgens, werden de springladingen onder het gebouw van bejaardencentrum Antoniushove tot ontploffing gebracht. Binnen zo'n 10 seconden was het gebouw veranderd in een grote berg puin. Het gebouw van Antoniushove was na de bouw van het nieuwe huis Antoniushof, aan de overkant van de Ceintuurbaan, niet meer in gebruik. Op deze plaats zullen woningen gebouwd worden. Voor de ontploffing was grote belangstelling van de Bussumers; velen hebben de klus gevolgd, ter plaatse, in de kranten en het was zelfs op de landelijke televisie.

 

Actueel

BHT december

Omstreeks 9 december verschijnt het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 55 gasten en geen leden online