HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 11 nummer 3 (januari 1996)
pag. 74


Van het bestuur

Auteur: Gerard Dijker (voorzitter)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Terugblikkend op 1995 kan worden vastgesteld dat onze HKB, de Historische Kring Bussum, wederom een groot aantal aktiviteiten heeft verricht.

De hoogtepunten waren de inrichting van de bevrijdingstentoonstelling in het gemeentehuis en de mede-organisatie van de Open Monumentendag, dit jaar met een zeer grote belangstelling voor het bijna "vergeten" rijksmonument Werk IV.

Met veel inzet hebben de werkgroepen hun onderzoekswerkzaamheden voortgezet. De aangeschafte computer zal zeker in de toekomst als belangrijk naslagwerk kunnen worden gebruikt.

De belangstelling van onze leden voor ons informatie en documentatiecentrum op de vrijdagmiddagen en voor de lezingen was boven verwachting.

Ook de externe vertegenwoordiging dient te worden genoemd. Zo is intensief meegewerkt aan de totstandkoming van de bronnenbrieven omgevingseducatie ten behoeve van Historische Kringen.

Daarnaast is een vertegenwoordiging van onze HKB aktief geweest in de totstandkoming van de Stichting tot behoud en beheer van werk IV. Mede op initiatief van onze oud-voorzitter Arie Gouka is inmiddels een boekwerk gepubliceerd: "In Bussum hebben straten namen...". Een zeer lezenswaardige uitgave die uw boekenkast zal sieren.

In ons laatstverschenen Contactblad heeft u onze nieuwe ledenwervingsfolder aangetroffen. Onze oproep aan u is: Werf een nieuw lid. Dit zal ons draagvlak behouden en versterken en dat hebben wij nodig.

Namens het bestuur,

Gerard Dijker (voorzitter)

Actueel

HKB op Bussum Cultureel

Een team van de Historische Kring Bussum was zaterdag 18 september aanwezig op de manifestatie ‘Bussum Cultureel’, die op  de Havenstraat en het Wilhelminaplantsoen werd gehouden. De tent van HKB stond deze keer op de Havenstraat nabij de Kapelstraat.

Lees meer...

Foto van de maand

September 2021

Deze maand geen foto maar een tekening, gemaakt door F. Rosen in 1989.
Als we de tekening bekijken vanuit het Bussumse stratenplan kan de vraag zijn waar de tekenaar stond tijdens het schetsen van deze straat? Of voor welke zaak deze tekening een speciale betekenis had? Heeft u hierover meer informatie, mail het ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Klik HIER voor de oplossing van de foto van de maand augustus

Algemene  Ledenvergadering 2021

De Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op woensdag 29 september in de Wilhelminakerk te Bussum. Voorafgaand aan de vergadering verzorgt de Hilversumse archeoloog Sander Koopmans, voorzitter van AWN (vereniging van vrijwilligers in de archeologie), afdeling Naerdincklant, een lezing over de Gooise zandafgravingen.
Voor het gehele programma klik op onderstaande  "lees meer"

Lees meer...

NPO besteedt aandacht aan 70 jaar Nederlandse televisie

Afbeeldingsresultaten voor npo70 jaar geleden op 2 oktober 1951 kwam de eerste officiële Nederlandse televisie-uitzending vanuit studio Irene in Bussum tot stand. Niet alleen de Historische Kring Bussum gaat aandacht aan dit jubileum besteden, maar ook de diverse omroepen.

Lees meer...

We hebben 80 gasten en geen leden online