Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 11 nummer 3 (januari 1996), pag. 74


Van het bestuur

Gerard Dijker (voorzitter)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Terugblikkend op 1995 kan worden vastgesteld dat onze HKB, de Historische Kring Bussum, wederom een groot aantal aktiviteiten heeft verricht.

De hoogtepunten waren de inrichting van de bevrijdingstentoonstelling in het gemeentehuis en de mede-organisatie van de Open Monumentendag, dit jaar met een zeer grote belangstelling voor het bijna "vergeten" rijksmonument Werk IV.

Met veel inzet hebben de werkgroepen hun onderzoekswerkzaamheden voortgezet. De aangeschafte computer zal zeker in de toekomst als belangrijk naslagwerk kunnen worden gebruikt.

De belangstelling van onze leden voor ons informatie en documentatiecentrum op de vrijdagmiddagen en voor de lezingen was boven verwachting.

Ook de externe vertegenwoordiging dient te worden genoemd. Zo is intensief meegewerkt aan de totstandkoming van de bronnenbrieven omgevingseducatie ten behoeve van Historische Kringen.

Daarnaast is een vertegenwoordiging van onze HKB aktief geweest in de totstandkoming van de Stichting tot behoud en beheer van werk IV. Mede op initiatief van onze oud-voorzitter Arie Gouka is inmiddels een boekwerk gepubliceerd: "In Bussum hebben straten namen...". Een zeer lezenswaardige uitgave die uw boekenkast zal sieren.

In ons laatstverschenen Contactblad heeft u onze nieuwe ledenwervingsfolder aangetroffen. Onze oproep aan u is: Werf een nieuw lid. Dit zal ons draagvlak behouden en versterken en dat hebben wij nodig.

Namens het bestuur,

Gerard Dijker (voorzitter)

 

Actueel

Veel meer struikelstenen in Gooise Meren

Ruim zeshonderd struikelstenen zullen de komende jaren binnen de gemeente Gooise Meren worden geplaatst. Dat zegt de recent opgerichte Stichting Struikelstenen Gooise Meren. Het gaat om herdenkingsstenen die in de stoep worden geplaatst voor woningen van waaruit bewoners in de Tweede Wereldoorlog werden gedeporteerd naar Duitse vernietigingskampen .In Naarden en Bussum liggen er nu nog geen twintig stenen, maar dat zullen er uiteindelijk vele honderden worden op basis van een lijst die is opgesteld door Hans Jonker, die research heeft gedaan in het bevolkingsregister.

Lees meer...

Foto van de maand

Augustus 2022

Onderaan deze foto staat  “Bussum, Mouwtje”....
Is dat wel zo? Het huis met het rieten dak en het huis met de grote schoorsteen kunnen wij niet als zodanig lokaliseren. Is er iemand van onze lezers die de huizen op deze foto herkent en weet waar deze staan of gestaan hebben? En misschien bij benadering het jaar waarin deze foto is gemaakt? 
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l  Alvast hartelijk dank voor uw reactie

Lees meer...

HKB Nieuws

SNEAK PREVIEW BHT

  

Het Bussums Historisch Tijdschrift is weer in aantocht. Het septembernummer is naar de drukker gestuurd en wij kunnen de bezoekers van deze website alvast een blik gunnen op het omslag.

Zoals zo vaak is het een themanummer, dit keer gewijd aan het onderwerp dat gekozen is voor het Open Monumenten-weekeinde op 10 en 11 september. Bensdorp speelt daarbij een belangrijke rol. Op zondag 11 september is de Historische Kring Bussum te gast bij de huidige eigenaar van het restant van de voormalige Bensdorpfabriek, House of Dialogue.

Het vernieuwde Bensdorp-complex was de winnaar van de K.P.C de Bazel-publieksprijs.

 

We hebben 223 gasten en geen leden online