HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 11 nummer 2 (november 1995)
pag. 72


Tentoonstelling bezetting en bevrijding

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Nu de tentoonstelling over de bezetting en bevrijding in het gemeentehuis achter de rug is wilde ik een paar kanttekeningen maken.

De tentoonstelling was een groot succes met een bezoekersaantal van ongeveer 500. De reacties van de bezoekers was erg goed betreffende de opstelling en indeling, vooral de jeugd toonde veel belangstelling. Dat alles zo goed verlopen is hebben we te danken aan onze coördinator en organisator Coby de Jong.

Natuurlijk vergeten wij ook de andere medewerkers niet: tekstschrijver Hans: hij heeft alle teksten uitgetypt, An en Frans die alle borden hebben voorzien van de foto's en Herman de klusjesman die overal was waar nodig. Het was een fantastisch team. Medewerkers allemaal heel hartelijk bedankt voor het vele werk dat jullie verzet hebben en de prettige samenwerking. Het was een zeer geslaagde tentoonstelling.

 

Actueel

Mooie Marianne Philips Lezing

Ongeveer 150 leden en niet-leden van de Historische Kring Bussum én bewoners van de Bussumse Marianne Philipslaan woonden dinsdag 23 april de lezing bij over schrijfster, activiste en raadslid Marianne Philips (1886-1951). In de Wilhelminakerk werd geboeid geluisterd naar wat Judith Belinfante over het leven en werk van haar grootmoeder vertelde. Na afloop was gelegenheid tot het stellen van vragen en daar werd zeker gebruik van gemaakt. Boekhandel LOS was er bij met een uitgebreide boekentafel, met o.a. de twee recent verschenen herdrukken van boeken van Marianne Philips. Deze bijzondere en zeer geslaagde avond leverde bovendien nog zeven nieuwe leden voor de Kring op. Met speciale dank aan Judith Belinfante, Boekhandel Los en Uitgeverij Cossee.

 

 

Foto van de maand

Tentoonstelling van Ben Koning in gemeentehuis

 
                                                                                               foto Jaap van Hassel