HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 11 nummer 1 (april 1995)
pag. 15


Bussumse missionarissen (2)

Auteur: Ina de Beer

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Deel 1: Contactblad Historische Kring Bussum, jaargang 10, nr. 2 (september 1994), pag. 80

Het Contactblad van de Historische Kring Bussum, dat ook wordt toegezonden aan een aantal uit Bussum afkomstige missionarissen, is door hen met veel enthousiasme ontvangen. Pater Thomas Huisman uit Zaïre was onlangs met verlof in Bussum en kwam bij mij op bezoek om persoonlijk te bedanken voor de toezending. De overige missionarissen hebben de Historische Kring schriftelijk bedankt. Zij hadden het eerste exemplaar meteen met veel plezier gelezen.

Broeder Vitus Degger in Indonesië schreef onder andere dat het lezen in het blad hem een mooie dag had bezorgd: een dag van mijmeren en terugblikken op de tijd dat hij als kind aan de Laarderweg in Bussum woonde. Hij zou graag eens willen lezen over het "kakschooltje" van zuster Marca in Mariënburg (de voormalige Fröbelschool aan de Herenstraat 6a, waar tegenwoordig kinderdagverblijf Kwibus is gevestigd). Welke lezers of lezeressen kunnen hier iets meer over vertellen? Uw reaktie kunt u ook naar de redaktie sturen.

 

Actueel

Open Monumenten Dag 2020

Dit jaar komt er in Bussum toch een Open Monumentendag! Het thema is 'Leermonumenten'. Door de corona situatie was het lange tijd onzeker of de Historische Kring Bussum op 12 september een programma kon maken op een locatie in aanwezigheid van publiek. Gelukkig zijn sinds 1 juli de corona maatregelen zodanig gewijzigd dat een ‘live’ programma mogelijk is. Dit wel met inachtneming van het ‘1,5 meter afstand houden’ en hanteren van looproutes. 

Voor de Open Monumentendag op 12 september is samen-werking gezocht met het Willem de Zwijgercollege, een bekend ‘leermonument’ in Bussum. Deze school bestaat in 2020 honderd jaar en was –vóór corona- bezig een jubileum programma voor te bereiden. Een groot deel daarvan wordt opgeschoven naar volgend jaar, maar de school is bereid om samen met de HKB de Open Monumentendag te organiseren. Houd voor meer informatie deze website in de gaten ! 

Foto van de maand

Augustus 2020

08 2020t

Wederom een foto uit het archief  'Onbekend'  van de HKB.
Een reeks foto's waar we geen afkomst, adres óf situatie in het Bussumse op kunnen plakken! Je kunt je hierbij zelfs afvragen of deze villa wel in Bussum staat ....? 

Kunt u ons verder helpen, waardoor ons archief nóg completer wordt, wij vernemen dat heel graag.

.

We hebben 570 gasten en geen leden online