HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 10 nummer 2 (september 1994)
pag. 55


Rectificatie

(Van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

In het vorige Contactblad stond op bladzijde 43 onder de nieuwe aanwinsten van het informatie / documentatiecentrum een fout. Het schilderij van Dirk de Reus (Eusie) door W. Brands uit 1956 was via M. Heyne in 1993 aan de Historische Kring geschonken door de heer C. van der Voort uit Bussum ter gelegenheid van de ingebruikname van het nieuwe onderkomen aan de Huizerweg 54. Met onze excuses voor de fout bedanken wij alsnog de heer C. van der Voort voor deze schenking.

 Actueel

Documentatiecentrum dicht


De Coronacrisis heeft ook grote gevolgen voor de activiteiten van de Historische Kring Bussum.
De Algemene Leden Vergadering die 19 maart zou plaatsvinden is afgelast en het Bestuur acht het niet verantwoord het Documentatiecentrum open te houden.
Dat is in ieder geval tot 28 april gesloten. 

Foto van de maand

April 2020

De rubriek foto van de maand heeft een verandering ondergaan. Tot nu toe kon u hier steeds recente foto’s aantreffen. We gaan ons nu richten op historische foto’s en met name foto’s waar we nog geen informatie over hebben. Waar en wanneer is die genomen, wie staan er op etc. Wilt u ons helpen onze vragen te beantwoorden. Uw reactie kunt u sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mathilde

Deze naam vindt u boven aan de gevel van dit huis. Dat was in ieder geval zo in 1918. In de volgende jaren zijn er diverse bouwkundige wijzingen doorgevoerd en is de naam verwijderd. De woning staat gelukkig nog ergens in Bussum. Weet U waar ?

De foto is aanklikbaar voor vergroting

We hebben 185 gasten en geen leden online