HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 10 nummer 1 (april 1994)
pag. 42


Mevrouw H.J. van der Sleesen-Dolk

(Van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Na 11 jaar aktief lid te zijn geweest neemt mevr. H.J. van der Sleesen-Dolk afscheid van de Historische Kring.

Vanaf het allereerste begin is mevr. Van der Sleesen betrokken geweest bij het wel en wee van onze vereniging. Eerst bij de werkgroep oudheidskamer: deze had tot doel om voorwerpen te verzamelen die betrekking hebben op de geschiedenis van Bussum. Dit viel niet mee, omdat mevr. Van der Sleesen geen Bussumse van geboorte is en ook niet veel geboren Bussumers kende. Later is zij zich gaan bezighouden met het inrichten van tentoonstellingen. De eerste betrof de Brediusweg, later volgden nog de Bussumse apotheken, de boekhandels, de Brinklaan en, wat mevrouw Van der Sleesen een van de meest geslaagde tentoonstellingen vond, die over de architect K.P.C. de Bazel.

De laatste tentoonstelling betrof de openingstentoonstelling over de Huizerweg, waarvan zij het onderdeel over de familie Clinge Doorenbos voor haar rekening nam. Om alle informatie te verzamelen is veel zoekwerk verricht. Zodoende was zij iedere maandagmorgen bij de documentatie te vinden; eerst in de bibliotheek, later in onze eigen ruimte aan de Huizerweg 54.

Wij wensen mevrouw Van der Sleesen veel geluk in haar nieuwe woning in Bilthoven en bedanken haar voor het vele werk dat zij bij onze Historische Kring heeft gedaan.

 

Actueel

Documentatiecentrum dicht


De Coronacrisis heeft ook grote gevolgen voor de activiteiten van de Historische Kring Bussum.
De Algemene Leden Vergadering die 19 maart zou plaatsvinden is afgelast en het Bestuur acht het niet verantwoord het Documentatiecentrum open te houden.
Dat is in ieder geval tot 28 april gesloten. 

Foto van de maand

April 2020

De rubriek foto van de maand heeft een verandering ondergaan. Tot nu toe kon u hier steeds recente foto’s aantreffen. We gaan ons nu richten op historische foto’s en met name foto’s waar we nog geen informatie over hebben. Waar en wanneer is die genomen, wie staan er op etc. Wilt u ons helpen onze vragen te beantwoorden. Uw reactie kunt u sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mathilde

Deze naam vindt u boven aan de gevel van dit huis. Dat was in ieder geval zo in 1918. In de volgende jaren zijn er diverse bouwkundige wijzingen doorgevoerd en is de naam verwijderd. De woning staat gelukkig nog ergens in Bussum. Weet U waar ?

De foto is aanklikbaar voor vergroting

We hebben 58 gasten en geen leden online